Naslovna VESTI PSI MOĆ PASA – Potresna priča oca kome je jedan pas spasao jedino...

MOĆ PASA – Potresna priča oca kome je jedan pas spasao jedino preostalo dete.

0
Moć pasa

Porodične tragedije se dešavaju u svakom trenutku. U deliću sekunde ljudi ostaju bez najbližih i suočavaju se sa novom stvarnošću sa kojom se teško bore. Mnogo puta u takvim situacijama, psi imaju odlučujuću ulogu u oporavku. Potrebno je samo verovati u moć pasa, ali to nije uvek lako.

Moć pasa

Ben Hauard je čovek koji je u deliću sekunde ostao gotovo bez cele svoje porodice. U saobraćajnoj nesreći poginuli su mu supruga ćerka i jedan sin. Nekim čudom, tešku nesreću je preživeo samo šestogodišnji sin Kejleb. Ali, njegovo stanje je bilo na granici smrti.

Pročitajte i ovo: NE JEDE I NE PIJE – Ostao sam i odustao od života!

Višestruki prelomi kostiju i brojne unutrašnje povrede su bile strašne. Lekari su se borili za njegov život ali su bili uporni. Nažalost, ubrzo su pregledi pokazali neke mnogo strašnije posledice direktnog sudara sa drugim automobilom.

Moć pasa

Lekari su posle nekoliko dana povratili optimizam da će najveće povrede uspeti da saniraju ali postojala je povreda sa kojom nisu znali šta da rade.

Moć pasa

Naime, Kejlebov mozak je pretrpeo masivnu traumu i svi pregledi su govorili u prilog da su oštećenja mozga tolika da je bilo pitanje da li će mališan ikada uspeti da povrati mnoge funkice. Nedelje su prolazile u bolnici. Kosti i rane su zarastale ali Kejleb je ostao gotovo nepokretan i potpuno nemoćan.

Moć pasa

Ubrzo zu započeli i sa specifičnim fizioterapijama ali rezultati su izostajali. I onda je Kejlobovom ocu ponuđena nova vrsta terapije. Predloženo je da se u terapiju uključi zlatni retriver Pukovnik, terapeutski pas.

Ben je bio sumnjičav, nije bio siguran kako bi pas uspeo da pokrene i motiviše njegovog sina u tako teškim okolnostima. Ali, prihvatio je ponudu.

Moć pasa

Uskoro su se Kejleb i Pukovnik upoznali. Počelo je sve polako. U početku, Kejleb kao da nije primećivao psa, kao da nije osećao da ga miluje i da je on tu pored njega. Nekoliko dana kasnije, Kejleb je učinio prvi pokret koji je ukazivao na poboljšanje.

Pročitajte i ovo: MIRNO SPAVAJ, NEĆE TI SE VRATITI… Najtužnija objava ikada!

Dok su ležali na strunjači jedan pored drugog, Kejleb je prebacio nogu preko Pukovnika. Bio je to znak da su ostvarili kontakt koji su terapeuti i Ben toliko dugo priželjkivali.

Moć pasa

Kejleb i Pukovnik su nastavili da se druže i postali nerazdvojni. Svaki trenutak tokom dana su bili zajedno. Veliki napredak je učinjen kada je dečak počeo da daje Pukovniku poslastice.

Moć pasa

Lekari i terapeuti su bili veoma zadovoljni jer Kejlobovo stanje počelo ubrzano da se popravlja. Gotovo godinu dana kasnije Kejleb je već ponovo počeo da se uspravlja na svoje noge i da baca lopticu svom prijatelju.

Moć pasa

Ben Hauard nema reči kojima bi se zahvalio medicinskom osoblju i Pukovniku. Njegova priča je samo jedna o mnogobrojnih koja svedoči o moćima pasa. Moćima prožetim beskrajnom ljubavlju, strpljenjem i verom da sve može biti bolje, čak i kada se čini da je izgubljena svaka nada. Vreme je da svi na ovom svetu počnu da veruju u ovu moć pasa.

Izvor:  ilovemydogsomuch.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMALO SREĆE NA KRAJU TUŽNOG ŽIVOTA – Svet nije napustila usamljena.
Sledeći tekstOPROSTI MI, MORALA SAM DA TE OSTAVIM! 86-godišnja baka izbeglica iz Ukrajine ponovo sa svojim ljubimcem

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime