Naslovna VESTI PSI ŽUĆA ŽIVI: Pas Žuća dobio obećani MURAL u naselju u kom je...

ŽUĆA ŽIVI: Pas Žuća dobio obećani MURAL u naselju u kom je živeo!

0
mural petface

MURAL nedavno uginulom psu Žući je osvanuo i to u naselju u kom je proveo prelepih 17 godina svog života. Ukoliko ste nas redovno čitali prethodnih dana, sigurno ste propratili priču o Žući – psu u naselju Moša Pijade, uz kog su raslemnoge generacije! O psu, koje je sve razumeo, i koga su svi razumeli. Kada je nedavno uginuo pokrenuta je akcija da se prikupi novac za podizanje spomen ploče, kao znak zahvalnosti za sve njegove dane i godine koje je proveo u naselju. Odlučeno – učinjeno.

KAKVI SMO TO LJUDI POSTALI: Dva penzionera prijavila SPOMENIK PSU ŽUĆI, naloženo RUŠENJE!

Spomen ploča sa Žućinim likom je postavljena je u naselju, mnogi mediji, elektronski i štampani objavili su ovu vest. Ali, nakon prijava koje je dobila, gradska Komunalna inspekcija donela je rešenje o uklanjanju postavljene ploče, zbog “nezakonitog zauzimanja javne površine”. Zakon je izričit, i morao je biti ispoštovan.

mural petface

Naravno, svi ljubitelji životinja iz ovog grada na Ibru bili su ljuti zbog ove Odluke, društvene mreže počele su da „gore“. Bilo je raznih komentara, tokom večeri potpisivana je PETICIJA, prikupljeno je više od petsto potpisa u znak podrške da spomen ploča ostane u naselju. Sutradan, na predlog gradonačelnika i grupe građana iz naselja, u Gradskoj upravi održan je sastanak, na kome je na obostrano zadovoljstvo dogovoreno da se u dogledno vreme pronađe adekvatno mesto u naselju gde će biti postavljena Žućina ploča i lokacija na kojoj će biti urađen mural sa njegovim likom.

SADA ZAUVEK ZBOGOM: Žuća iz Kraljeva dobio spomenik u centru naselja!

I tako je i bilo. MURAL kog su nekoliko sati crtali mladi umetnici iz Kraljeva na jednoj od zgrada u naselju Moše Pijade osvanuo je u punoj sjaju!

mural petface

 – Žućo, pas crne dlake, ostaje večno da živi u svom NMP! Njegov mural se vidi iz celog naselja, kao da je oživeo, zauvek ce biti deo naselja. Mermerna ploča ce takođe ovih dana biti premeštena na prigodnije mesto u naselju. Hvala upravniku zgrade koji je dozvolio da se na ovoj zgradi uradi mural. Hvala svoj dečici i momcima koji su se latili ovog posla, respect, rekla je za naš portal Danijela iz kraljevačkog udruženja “Spaske”.

BRAVO, BRAVO, BRAAAAAVO!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKomičar Džon Stjuart spasio izgubljene životinje i prevezao ih u azil!
Sledeći tekstDA LI ZNATE: Koliko je sna dnevno potrebno vašem psu?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime