Naslovna VESTI PSI SADA ZAUVEK ZBOGOM: Žuća iz Kraljeva dobio spomenik u centru naselja!

SADA ZAUVEK ZBOGOM: Žuća iz Kraljeva dobio spomenik u centru naselja!

0
zauvek petface

Retki su slučajevi da s ekomšije ujedine oko jedne ideje, jedne ljubavi, a  još manje oko jednog psa. Da ga svi vole, neguju, maze, paze, hrane i leče. Retko, ali se dešava! I upravo je primer nedavno preminulog psa Žuće iz Kraljeva dokaz za naše tvrdnje!

Pre tri godine, Žuća je nekome zasmetao, sipan mu je u otrov u hranu, koji umalo da bude koban po njega – psa prelepe crne dlake, koga su voleli, i stariji, i mlađi stanovnici naselja Moša Pijade. Tada je pokrenuta akcija za kupovinu lekova, potrajalo je, i Žuća se oporavio. Dečica, koja su odrastala sa njim, organizovala su se, dežurala i tako je njihov omiljeni pas ponovo io aktivan!

KRALJEVO: Deca noćima, u smenama, dežurala pored otrovanog psa. Žuća je preživeo!

zauvek petface

Godinama potom, Žuća je – što zbog starosti, što zbog bolesti – počeo da posustaje. Žuća je preminuo 7. avgusta u naselju u kome je proveo život. Komšije i svi oni koji su ga voleli satima su se opraštali od njega, uz suze i reči da će im nedostajati, ali kako su naveli – Žuća neće biti zaboravljen. Odmah je naručena spomen ploča, koja će biti znak sećanja, kako su naveli na GOSPODINA ŽUĆU! I danas je ploča i postavljena!

Sećate se Žuće, psa iz Kraljeva, za čiju su bistu skupljali pare? Ploča je gotova, ali to nije sve!

zauvek petface

– Dragi NMP-ovci, upravo je postavljena spomen ploča za našeg Zuću. Nalazi se na travnjaku između zgrade C1 i Šampiona. Ekipa momaka, na čelu sa Vladanom, Pikom i Kimom, završili su betoniranje i postavljanje ploče. Hvala im na tome, kao i svima koji su donirali novac za izradu. Molim sve vas koji živite u NMP-u, kao i one koje znate da dolaze i druže se sa vama u našem kraju – čuvajte spomenik posvećen našem najdražem Žući. Kada se setite, obiđite ga i obratite pažnju da li je sve u redu i učite mlađe da čuvaju, napisala je Marina na grupi Žućo – Čovekoliki pas!

RIP, ŽUĆO: Celo Kraljevo se oprašta od Žuće, omiljenog psa – naselje mu diže i bistu!

I sada zvanično ZAUVEK ZBOGOM Žućo, imali smo čast da te upoznamo i družimo se sa tobom!

Kraljevčani, SVAKA ČAST!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMartin je pao sa bicikle i verovatno bi preminuo da ga nije spasio PAS LUTALICA!
Sledeći tekstSKANDALOZNA ODLUKA: U ovom gradu ne smete ostaviti SVEŽU VODU u posudici za napuštene!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime