Naslovna VESTI NAJČISTIJA LJUBAV: Gorila provela svoje poslednje trenutke u zagrljaju čoveka koji ju...

NAJČISTIJA LJUBAV: Gorila provela svoje poslednje trenutke u zagrljaju čoveka koji ju je spasao kao bebu

0
najčistija ljubav

Priče o privrženosti i ljubavi između čoveka i životinja neretko nam nateraju suze na oči, učeći nas važnim životnim lekcijama o vernosti, poverenju i zahvalnosti.

najčistija ljubav

Ovo je jedna od njih, koja počinje još davne 2007. godine. Tada su rendžeri iz Nacionalnog Parka Virunga spasili dvomesečnu bebu gorilu po imenu Ndakasi u divljanama Kongoa, pronađenu kako se grčevito drži za telo svoje majke koju su ubile lovokradice.

Pročitajte i ovo: BESKRAJNA SREĆA – Spasen od davljenja, sada se smeje bez prestanka!

Ali uprkos svojim tragičnim počecima, i, ispostaviće se, i tužnom kraju, Ndakasi će postati sinonim za dobrotu, ljubav i nadu. Nedugo nakon što je spašena iz prašume, upoznala je Andrea Bauma, negovatelja u prihvatilištu za izgubljenje gorile. Tokom te prve i najteže noći koju je mladunče provodilo odvojeno od nesrećno preminule majke, Baum je nije napustio ni jednog trenutka.

najčistija ljubav

“Neviđena oluja  je te noći zahvatila naš kamp, a on je nije ispuštao iz naručja, trudeći se da je ugreje i pruži utočište”, izjavilo je osoblje parka.

Pročitajte i ovo: PRIČA ZA DIVLJENJE: BAKA stara 101 godinu dobila LJUBIMCA!

Ta noć je bila presudna.  Zahvaljujući požrtvovnoj nezi celog osoblja, Ndakasi je uspela da se oporavi. Čak i više od toga: od mladučeta koji se bori za život, odrasla je u srećnu i zdravu gorilu. Upravo zbog te borbe i traume koje je preživela kao beba, svaki novi dan bio je pravi poklon. Ali na žalost, kraj je došao prerano.

najčistija ljubav

Ove nedelje, njeni staratelji su objavili da je Ndakasi preminula od teške bolesti u svojoj 14.godini. “Poslednji put je u udahnula u zagljraju svog anđela čuvara i doživotnog prijatelja Andrea Bauma”, napisali su nadležni iz  Nacionalnog Parka Virunga. Zaista dirljivo i srceparajuće, baš kakav je bio i njen život.

najčistija ljubav

Gorila  Ndakasi nas je možda napustila, ali njena priča nije zaboravljena. Odlazi u legendu i nastaviće da živi u svim onim mladuncima koji će poput nje biti spašeni i dobiti priliku za novi početak, baš kao što ju je dobila i ona.

Izvor: The Dodo

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstU TRENUTKU IZGUBIO SVE: Čeka vlasnika na zgarištu kuće!
Sledeći tekstPOTREBNA NAJHITNIJA POMOĆ!!! – Povređenoj SKOTNOJ kuji potreban privremen smeštaj u Beogradu

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime