Naslovna VESTI PSI Uginuo Limeni: najstariji stanovnik azila za pse u Srbiji! (VIDEO)

Uginuo Limeni: najstariji stanovnik azila za pse u Srbiji! (VIDEO)

4
najstariji stanovnik azila petface

Njegovo ime je Limeni i nosio je titulu „najstariji stanovnik azila“. Živeo u je azilu Alex iz Subotice punih 19 godina.

– Spašen od eutanazije, doveden je u azil Alex u Subotici. Sa volonterima prošao sve teške i lepe momente, 19 godina bio miljenik i ceo život proveo u azilu, gde je i dočekao svoje poslednje trenutke života.

Ovako je Limenog opisao portal tvojljubimac.com koji je u čast ovog „deke“ napravio i video.

Kako prenosi Društvo za zaštitu životinja ALEX, Limeni je dobio ime nakon jednog iznenadnog događaja.

– Sve plastiče posude za hranu bi pregrizao i polomio, pa je jedino presotalo da jede iz limene. Iz njih je jeo svih ovih godina pa je otuda i poteklo ime Limeni.

Azil “Alex Subotica” je otvoren 18. januara 2003. godine i on je prvi „no-kill“ azil u Srbiji. U njemu ima oko 500 pasa, svi su sterilisani i kastrirani. Oko 70% je starih pasa.

Pri dolasku u azil Limeni je već bio odrastao pas i nikada nije našao drugi dom. Niko se nikad nije odlučio za njega, godine su prolazile i postajalo je sve očiglednije da će Limeni ostati u „Alex“-u.

– Spavao je u svojoj kućici, ali je sve sporije disao. Nismo želeli da ga premeštamo iz boksa u kom je proveo ceo svoj život, zbog njegove sigurnosti. Pustili smo ga da na onaj svet ode tiho i spokojno, i sve vreme bili uz njega, da ni u poslednjim trenucima ne bude sam, dodali su volonteri koji su bili uz Limenog sve ove godine.

Limeni je uginuo 20. juna 2015, a kako navode iz „Alex“-a nije bio u bolovima niti je patio, napustio je ovaj svet u snu.

RIP mili Limeni!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstIskreno prijateljstvo: Autistični dečak i napušten pas NAJBOLJI PRIJATELJI!
Sledeći tekstKRUŠEVAC: Akcija spasavanja mace sa krova jedne apoteke! (FOTO)

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime