Naslovna VESTI MAČKE KRUŠEVAC: Akcija spasavanja mace sa krova jedne apoteke! (FOTO)

KRUŠEVAC: Akcija spasavanja mace sa krova jedne apoteke! (FOTO)

2
akcija spasavanja mace petface

Akcija spasavanja mace sa krova jedne apoteke u Kruševcu odigrala se juče, a veliko HVALA svi duguju vatrogascima. Naime, kako su saopštili iz ORPAK-a, u toku dana dobili su poziv od sugrađanke Suzane.

– Dobili smo poziv od naše sugrađanke Suzane da se u Bronksu kod Nove pijace na krovu jedne apoteke nalazi mačka koja mjauče već dva dana i ne može da siđe. Na lice mesta je odmah otišao naš član Dejan Gajić i pošto nije imao merdevine, pozvao je u pomoć vatrogasnu službu Kruševac, kažu iz ORPAK-a.

Kao i nebrojano puta pre ovog slučaja, vatrogasci su poslali prvu ekipu koja se u tom trenutku vratila sa intervencije.

– Popeli su se na kamion da bliže osmotre krov i zajedno sa Dejanom konstatovali da ne mogu da dođu do ravnog krova (ploče) ako ne polome jedan deo krovnog pokrivača, objašnjavaju ORPAKovci.

ORPAK organizacija je humanitarno, nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje koje se zalaže za unapređenje prava i zaštite životinja u Kruševcu. Osnovani 06. aprila 2010. godine, a u proteklih godinu ipo dana ORPAK je uspeo da sa ulica grada Kruševca skloni, izleči i udomi preko 550 životinja.

Na svu sreću, u tom trenutku je stigao radnik obezbeđenja pijace i objasnio spasilačkoj ekipi kako sa unutrašnje strane pijace postoji otvor gde maca prolazi i da im čak dolazi i ispred kancelarije obezbeđenja.

Maca se ovde omacila, na krovu je i mačiće sakrila na sigurno, tu ispod crepova. Silazi na pijacu i radnici je hrane. Zato smo odlučili da ostane tu dok ne othrani mačiće, a kasnije ćemo doći po nju i odvesti je na sterilizaciju, kažu iz ORPAK-a.

Ovo je još jedan pozitivan primer kako udruženi možemo delati za bolje naših životinja. Hvala pre svega Suzani, koja je brinula i javila za macu, vatrogascima Dejanu Milenkoviću i Draganu Jovanoviću i vatrogasnoj službi Kruševac, i naravno članu ORPAK-a – Dejanu, koji je ponovo bio na licu mesta kada je bilo najpotrebnije.

Foto: Facebook

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUginuo Limeni: najstariji stanovnik azila za pse u Srbiji! (VIDEO)
Sledeći tekstULIČNI PSI: Fotografije koje prate tužnu svakodnevnicu napuštenih pasa

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime