Naslovna VESTI MAČKE SNAŽNE POPUT LAVOVA: Ovo su NAJVEĆE mačke na svetu!

SNAŽNE POPUT LAVOVA: Ovo su NAJVEĆE mačke na svetu!

0

Postoje mnoge jedinstvene domaće mačke. Neke osvajaju svet neobičnom bojom očiju, neke dugačkim krznom. No, mi ćemo se fokusirati na one koje su poput snažnih lavova. Nekoliko mačaka obišlo je naslove svetskih medija jer njihovi vlasnici kraj njih deluju poput patuljaka.

Stivi

Stivi se upisao u Ginisovu knjigu rekorda kao najduži mačak na svetu. Sa svojih 120 centimetara je pomeo konkurenciju. Inače, reč je o mačku pasmine Maine coon, a poznato je da se one ubrajaju u najveće. Stivi je preminuo 2013. godine.

 

Pikls

Pikls ima nadimak Catasaurus Rex, a ako se pitate zašto, dovoljno je pogledati ga. Niko ne zna zbog čega je tako veliki, a njegovi vlasnici Endru i Emili ga tretiraju kao malo krzneno klupko.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Leo

Leo je veličanstven, težak je skoro deset kilograma. Ipak, deluje kao da ima puno više, najviše zbog svog krzna. Kad su ga ošišali, vaga je odmah pokazala kilogram manje pa ga mnogi nazivaju najdlakavijim mačkom na svetu.

BOJA DLAKE KOŠTALA GA JE DOMA: Kloda već dugo niko ne želi da udomi!

Samson

Samson je takođe Maine coon i najveći je mačak u Njujorku. Prema rečima vlasnika, ponaša se više kao pas nego kao mačka, a uživa u igrama kao što je hvatanje lopte.

BOJA DLAKE KOŠTALA GA JE DOMA: Kloda već dugo niko ne želi da udomi!

Ludo

Ovaj mačak se u oktobru 2016. upisao u Ginisovu knjigu rekorda kao najveća domaća mačka s nešto manje od 120 centimetara dužine. Takođe je Maine coon kao i još dve mačke s ovog popisa.

Izvor: Index.hr Foto: Youtube printscreen

Petface Viber zajednica

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDok ljudi čame u izolaciji – morski lavovi UŽIVAJU na suncu! (VIDEO)
Sledeći tekstPAS USVOJIO SOVICU: Od tada, njih dvoje se ne razdvajaju!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime