Naslovna VESTI PSI NAKON TROVANJA NA KALEMEGDANU: Prostor Kalemegdana ispitan – NEMA OTROVNIH SUPSTANCI! (VIDEO)

NAKON TROVANJA NA KALEMEGDANU: Prostor Kalemegdana ispitan – NEMA OTROVNIH SUPSTANCI! (VIDEO)

0
otruje sa lekovima petface
Foto: Ilustracija

Za vikend se vest, da se osam pasa otrovalo nakon šetnje Kalemegdanom, proširila munjevitom brzinom. 

Direktor Veterine Beograd Budimir Grbić je rekao da će psi biti odvedeni u ponedeljak, tačnije danas na obdukcioni pregled na Veterinarski fakultet u Beogradu. 

-Uginuli psi će u ponedeljak ujutru biti upućeni na odeljenje sudske veterine, kako bi bila urađena patohistološka analiza. Ukoliko bude sumnje na trovanje, uzorci će biti poslati na toksikološku analizu na VMA, rekao je Grubić za Nova.rs.

PROČITAJTE I:

Pitanje koje muči sve vlasnike: DA LI MAČKA TREBA DA PIJE MLEKO?

DA LI SU OVO ŠTENCI ILI NE: Pronašao kutiju sa napuštenim štencima – ili zapravo ne!?

TAJNA VREMENSKE KAPSULE: Čovek otvorio 120 godina staru vremensku kapsulu i u njoj našao ovo! (VIDEO)

On insistira na tome da za sada nema indicija da je u pitanju otrov, mada ne isključuje ni tu mogućnost.

Direktor “Veterine Beograd” Budimir Grubić saopštio je da su ekipe tog preduzeća od juče prekontrolisale čitav potez oko i na Kalemegdanu, uzimajući uzorke zemlje, biljaka i ostataka.

Budimir Grubić je rekao da analize pokazuju da nema indicija da su bilo kakve toksikološke materije ili prisustvo hemijskih agensa nađeni na uzetim uzorcima.

-Javni tužilac je reagovao i naložio da se ispita čitav slučaj o kojem su juče pisali pojedini mediji i društvene mreže. Važno je držati se činjenica, a one su takve da je u “Veterinu” dovežen jedan preminuli pas, da smo uz pomoć MUP-a locirali i drugog i njega takođe dovezli u naše prostorije, dok je situacija sa trećim preminulim psom takva da trenutno ne znamo da li je uopšte boravio na pomenutoj lokaciji. Reč je o vlasničkim psima, naveo je za RTS Grubić. Rekao je da će stručnjaci sa Katedre za sudsku medicinu Veterinarskog fakulteta uraditi obdukciju i utvrditi ima li indicija da su psi otrovani.

trovanje aspirinom kod pasa petface
Foto: Ilustracija

-Ako ima, uzorci se šalju na VMA, čiji će stručnjaci uraditi toksikološku analizu, precizirao je Grubić dodajući da će se svi rezultati znati za nekoliko dana, prenosi Nova.rs.

Grubić je rekao i da vlasnici u dva slučaja preminulih pasa tvrde da su životinje bile na povocima i da nisu konzumirale ništa sa šetališta, ali da će, ukoliko se pokaže da psi jesu otrovani, sa vlasnicima morati tačno da se utvrdi maršruta kretanja pasa, odnosno “mogući scenario” ovog nemilog događaja. On je na kraju demantovao da je reč o osam pasa, kako je juče svuda objavljeno. Vlasnici pasa koji šetaju pse na Kalemegdanu tvrde, međutim, da je za dva dana uginulo osam pasa. Neki od pasa su se, navode, otrovali u petak, a tog dana je pala i kiša, pa misle da je ona sprala otrov. Neki od vlasnika su se, kažu, obratili privatnim veterinarima.

Čekaju se nalazi sa VMA!

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMOŽE SE I U SRBIJI: Sedeo je NEPOKRETAN NA KIŠI, a dobri ljudi iz Zaječara su skupili pare za lečenja ZA DVA DANA! (VIDEO)
Sledeći tekstROTVAJLERKA SPASAVA ŽIVOT BOKSERKI: Ženkici iz Subotice je potrebna krv, a DONIRA JOJ PRELEPA BINA! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime