Naslovna VESTI PSI Kome se obratiti ako drugi pas NAPADNE vašeg psa?

Kome se obratiti ako drugi pas NAPADNE vašeg psa?

0
napadne petface

Kada krenete sa svojim psom u šetnju, starate se o tome da tokom šetnje, u svako doba ljubimac bude pod vašom kontrolom. Međutim, koliko god da ste vi odgovoran vlasnik, da li su to i drugi? Šta ako se da desi da ste pošli u šetnju kako biste razonodili svog psa, a tuđi pas ga napadne i nanese mu povrede?

Postoje različiti saveti, šta da uradimo ako se dogodi takva situacija, kako da iskontrolišemo psa, da ga sprečimo i tako dalje. Međutim, koja su vaša prava i kojoj instituciji da se obratite kada se dogodi da drugi pas napadne vašeg psa.

KOJA SU VAŠA PRAVA u slučaju da vas napadne pas?

Kad god se dogodi napad psa, bio on napad na čoveka ili na drugog psa, OBAVEZNO PRVO POSETITE LEKARA ILI VETERINARA da bi se ukazala pomoć povređenom.

napadne petface

Dakle, ako dođe do napada na vašeg psa, od strane drugog idite odmah VETERINARU.

-Napad na psa u vlasništvu poznatog vlasnika PRIJAVLJUJE SE POLICIJI zbog narušavanja javnog reda i mira. Ukoliko se radi o psu nepoznatog vlasnika, odnosno napuštenom psu prijavljuje se policiji, komunalnoj inspekciji, odnosno sluzbi komunalne zoohigijene, navode iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Uprave za veterinu.

Iz Komunalne policije Beograda takođe savetuju da se napad prijavi policijskoj stanici MUP-a, koja će utvrditi činjenično stanje i eventualno obaviti razgovor sa vlasnikom psa koji je izvršio napad.

PROTIV AVENIJE MB: Vranjanci SPREČILI ODUZIMANJE 35 pasa čika Ace!

-Nakon prikupljene kompletne lekarske i druge dokumentacije, oštećena stranka može podneti tužbu nadležnom sudu radi naknade svih vrsta štete (materijalne i nematerijalne), objašnjavaju iz Komunalne policije Beograda.

Podsećamo još jednom da prilikom napada na vašeg psa, odmah idite VETERINARU da utvrdi zdravstveno stanje i sanira rane ljubimcu (ako ih je zadobio). Zdravlje vašeg ljubimca je najvažnije u takvim situacijama. Zatim se obratite najbližoj stanici MUP-a, prijavite slučaj. Kod nadležnog SUDA možete tražiti naknadu štete, materijalne i nematerijalne, koju ste vaš pas i vi pretrpeli.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.