Naslovna VESTI PSI NAPUŠTENI U VALJEVU: Muka i nesreća neželjenih i nevoljenih.

NAPUŠTENI U VALJEVU: Muka i nesreća neželjenih i nevoljenih.

0
napušteni i povređeni

Nedavno nam je iz Valjeva stigla vest o štenetu koje je pronađeno na ulici i kojem je bila neophodna hitna veterinarska pomoć. Radilo se o mališi koji je nađen u lošem stanju na valjevskoj staroj autobuskoj stanici.

napušteni i povređeni

Kada su ga spasioci sklonili sa ulice i odneli kod veterinara utvrđeno je da ima polomljenu nogu najverovatnije od posledice udara automobila. Njegovo opšte stanje je bilo veoma loše. Ustanovljena je anemija i bio je prekriven velikim brojem krpelja. Radi se o štenetu starom oko tri meseca. Mešanac je u tipu labradora ili kane korsa. Teško je proceniti koliki će biti ukoliko preživi sve neophodne intervencije i uspešno se oporavi ali pretpostavlja se da će biti srednje veličine.

Pročitajte i ovo: KAKAV SREĆKOVIĆ! Pas preživeo pad niz vodopad visine skoro 10 metara!

napušteni i povređeni

Posle stabilizacije i pripreme biće podvrgnut operaciji kako bi se sanirao prelom kosti. Naravno, i operacija i lečenje koštaju pa ovom prilikom pozivamo sve koji mogu novčano da pomognu devojci koja je sklonila i spasla ovog malog mučenika. Podatke o računu možete naći na Fejsbuk grupi Napuštene Životinje Valjevo – informativna stranica.

napušteni i povređeni

Pročitajte i ovo: OSTAVLJEN NA HLADNOĆI: Napustili psa zato što je vukao zadnje šape

Nažalost, ubrzo se ustanovilo da je ovaj štenac deo grupe mališana koji su izbačeni na ulicu. Sutradan se su se već pojavila dva šteneta iste starosti i istog izgleda. Jedno od njih je takođe zadobilo povredu jer ne mođe da stane na jednu nogu. I ovo štene je prepuno krpelja. Sve ovo ukazuje da su štenci bili neko vreme u nekom domu u kome se uopšte nije vodilo računa o njihovom zdravlju i životu. Neko je odlučio da svoj problem neodgovornosti podigne na viši nivo i reši ga tako što će ih izbaciti na ulicu.

napušteni i povređeni

Dokle će biti tako? Zakon se ne poštuje, oni koji treba da ga sprovode izgleda imaju preča posla, a neljudi koriste svaki trenutak da pokažu da mogu biti gori i svirepiji.

Izvor:  Facebook Napuštene Životinje Valjevo – informativna stranica

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAKAV SREĆKOVIĆ! Pas preživeo pad niz vodopad visine skoro 10 metara!
Sledeći tekstSPASILA ŽIVOT BAKI OD 83 GODINE: Mačka dozvala pomoć za baku koja je upala u klisuru

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime