Naslovna VESTI MAČKE Odbila je da napusti svoju mačku: Iseljene su obe iz stana!

Odbila je da napusti svoju mačku: Iseljene su obe iz stana!

1
napusti svoju mačku petface

Predstavljamo vam jednu divnu damu koje je odbila da napusti svoju mačku kada su joj postavili ultimatum. Time je svima pokazala da se ljubimci vole uvek, a pogotovo kad je najteže.

Jedna vlasnica psa podelila je sa nama svoje iskustvo:

Kada sam udomila Boksera, primetila sam da sebi uskraćujem stvari da bih mogla njemu da udovoljavam. Nebitno je da li se radi o tome da mu ustupim veći deo svog kreveta, kako bi on mogao udobno da se smesti…ili tako što izdvajam mnogo više novca za njegovu nego za svoju hranu…ili što izostajem sa društvenih događaja, kako on ne bi bio sam više nego što mora.

Svim vlasnicima ljubimaca je sve ovo vrlo blisko i svi se, zbog svojih ljubimaca, odriču nečega, u manjoj ili većoj meri. Ali žrtva koju je podnela Luiz Slejd stvarno je nesvakidašnja.

Naime, ova vremešna dama je odlučila da se preseli, zato što u njenoj zgradi ne dozvoljavaju držanje kućnih ljubimaca.

Gospođa Slejd živi u staračkom domu u Kalgariju, a 2013. godine menadžment ove zgrade doneo je odluku koja se odnosi na držanje kućnih ljubimaca. Naime, odluka je podrazumevala da su ljubimci koji već žive u zgradi i više nego dobrodošli, ali da u slučaju da oni uginu, njihovi vlasnici ih ne mogu zameniti novim ljubimcima.

Pas gospođe Slejd je preminuo prošle godine, a u vreme kada je izašao memorandum krajem juna da stanovnici zgrade registruju svoje ljubimce, starica je ovaj dokument pomešala sa dozvolom da kupi novog ljubimca.

napusti svoju mačku petface

Bukvalno sutradan njen sin ju je obradovao prugastim riđim mačetom po imenu Samanta. Tada stvari počinju da se komplikuju.

Gospođi Slejd je tada postavljen ultimatum: ili da nađe maci novi dom,a da ona ostane sama, ili da se obe isele iz zgrade. Verovali ili ne, ona je odabrala drugu opciju.

Za nju to nije ništa čudno, a svoju odluku je objasnila sledećim rečima:

-Ja sam ceo život imala ljubimce. Oni su mi doneli  toliko toga u životu.

Administratorka zgrade, Dona Benington, ima dosta razmevanja za ovaj slučaj i shvata značaj koji ljubimci imaju u životima starih i usamljenih lica. Ona je ipak neumoljiva u stavu da mačka mora da napusti zgradu. Svoj odlučni stav ona pravda sledećim rečima:

-Ako dozvolim gospođi Slejd da zadrži svoje mače, za vrlo kratko vreme u zgradi ćemo imati 25 pasa i 40 mačaka, a ja to jednostavno ne mogu da dozvolim.

Skidamo kapu ovoj staroj dami jer verujemo da odluka koju je donela nije nimalo laka. Znamo da je presudila nesebična količina ljubavi koju će ona dobiti zauzvrat.

 

 

 

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNOVOSTI: ovo je mačka vukodlak, koja svoj poseban izgled duguje genetskim promenama
Sledeći tekstENIGMA DANA: Zašto se ne vole pas i kašika?! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime