Naslovna VESTI MAČKE NOVI DOKAZI: Mačke nas ipak VIŠE VOLE od hrane!

NOVI DOKAZI: Mačke nas ipak VIŠE VOLE od hrane!

0
hrane petface

Pre svega, mi vlasnici mačaka dobro znamo koliko su one privržene i koliko vole naše društvo. Većina njih sama dolazi i traži maženje, pažnju i igru. I stvarno nam je preko glave ljudi koji govore kako su mačke zle! Mačke su dobre i tačka. 🙂

A za ovo sada imamo i dokaze 😉

ZA NASMEJAN DAN: Galerija životinja koje su izgubile bitku sa nameštajem!

Naime, rezultati novog istraživanja na državnom Univerzitetu u Oregonu kažu da postoje naučni dokazi da su mačke, prema empirijskoj studiji, dobre. Zapravo, studija je zaključila da mačke više vole interakciju sa ljudima nego hranu!

hrane petface

Test je obuhvatio 50 vlasničkih mačaka kao i one iz azila, kojima je bila uskraćena hrana, igračke i ljudsko društvo na nekoliko sati. Zatim bi istraživači mačkama nudili različite stimulanse u okviru četiri kategorije: ljudsko društvo, hrana, miris i igračke.

Za sve one vlasnike čije mace i NE VOLE baš nove goste u kući!

Naučnici su zaključili da nema značajne razlike u ponašanju između kućnih i mačaka iz azila, i da većina mačaka više voli ljudsko društvo od svih ostalih kategorija. Polovina mačaka je biralo ljudsko društvo pre bilo koje druge vrste stimulansa, dok je samo 37% prvo biralo hranu.

hrane petface

Dakle, šta ovo znači? U suštini, mačke su dobre. Ali, kako autori studije kažu, individualne osobine i društveno ponašanje mačaka može biti posledica iskustava iz dotadašnjeg života ili čak i same rase.

Mačke vas vole. Volite i vi njih! 🙂

Izvor: www.zdravamaca.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.