Naslovna VESTI PSI NAUČNIK ILI MORALNA NAKAZA?! Pas sa dve glave – Kako je sovjetski...

NAUČNIK ILI MORALNA NAKAZA?! Pas sa dve glave – Kako je sovjetski lekar uveo presađivanje organa

0

Ako vam ovakvi eksperimenti nisu prihvatljivi za ljude, ako bi osudili “naučnike” koji bi sprovodili ovakve eksperimente na ljudima i nazvali takve “naučnike” zločincima, onda bi isto tako trebali postupiti i kada su u pitanju životinje, ako uopšte saosećate sa životinjama i njihovom patnjom.

1955. Sovjetski naučnik Vladimir Petrovič Demikhov pokazuje uspeh Moskovskog hirurškog društva u presađivanju, ni manje ni više nego glave psa.

KUPILI SU ŠTENE A ONO JE POSLE 12 SATI UGINULO! Otac otkrio STRAŠNU PREVARU!

Pričvrstio je glavu malog smeđeg šteneta na trup drugog crnog psa.  I crni pas, i štene odsečene glave, bili su živi i reagovali na nadražaje, ali njihovi živci se  nisu međusobno povezani.

U ZEMLJU BI PROPAO DA MOŽE! Pas polomio ventilator – a kada je došao vlasnik… (VIDEO)

Pas Himera  antička mitska neman s dve glave) preživeo je tri nedelje. Ovo nažalost nije prvi ni poslednji eksperiment ove vrste koji je taj “naučnik” izveo.

U drugom eksperimentu presađivanja glave pas je preživeo 29 dana pre nego što je autoimunom reakcijom došlo do smrti psa s odsečenom glavom (tada još nije bilo supresivnih lekova za odbacivanje transplantacije).

Vladimir Petrovich Demikhov skovao je reč “transplantologija”, izumeo je niz hirurških metoda za održavanje cirkulacije krvi tokom presađivanja i bio prvi koji je izveo učinkovit “bypass” za srce psa (koji je radio 2 godine nakon operacije).

Popularizovao je ideju o transplantaciji organa na temelju čega je hirurg iz Južne Afrike Christiaan Barnard utemeljio svoja istraživanja te izvršio prvo presađivanje ljudskog srca drugom čoveku.

To je na kraju dovelo i do presađivanja glave majmuna dr. Roberta Whitea, koji je bio nadahnut Demikhovim radom. Dr Robert White takođe je održao mozak majmuna živim bez tela.

Mnogo je kontroverzi vezano za rad dr Demikvoa… Nas interesuje, šta vi mislite o svemu tome? Kakav je vaš stav? Da li biste ga pre svrstalu među naučnike ili moralne nakaze, zbog svega što je uradio životinjama?

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstJEZIVO! MUMIFICIRAN pas iz Bosne skončao u Engleskoj u OVAKVOM STANJU! (UZNEMIRUJUĆE)
Sledeći tekstBlago najvećeg ruskog muzeja Ermitaž čuvaju MAČKE! Ova tradicija postoji preko 250 godina!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime