Naslovna VESTI NELJUDSKI I OPASNO: U blizini centra Valjeva pronađeno tridesetak poluraspadnutih tela lisica

NELJUDSKI I OPASNO: U blizini centra Valjeva pronađeno tridesetak poluraspadnutih tela lisica

0
opasno i neodgovorno

Vest o nesnosnom smradu koji se širio iz obližnje šume na par kilometara od centra Valjeva pokrenula je veliki broj pitanja, komentara i sumnji. Utvrđeno je da smrad potiče od dvadesetak već poluraspadnutih tela ubijenih lisica. Kako su se ovi leševi našli na jednoj od divljih deponija formiranih u ovom delu Brđana, za sada se još uvek ne zna.

neljudski i opasno

“Do sada smo na ovim divljim deponijama pronalazili sve vrste bačenog smeća uključujući i nameštaj ili uginule krave i svinje, ali sada smo otkrili i mrtve divlje životinje. Sigurno da nije jedan čovek ubio tolike lisice i doneo ih ovde, ovo je delo neke organizacije ili nešto slično.” – izjavio je jedan od meštana prenosi mondo.rs. Tela lisica se nalaze na samo 20 metara od reke i na stotinak metara od kuža koje imaju bunare. Stanovnici u blizini se opravdano plaše infekcija i raznih bolesti koje bi mogle da se prošire sa deponije i od leševa.

Ne propustite: PUCAO I UBIJAO PTICE PO GRADU: Da li će biti primereno kažnjen!

neljudski postupak lovaca

Udruženja i mnogi koji se bore za zaštitu životinja optužuju lovce iz Lovačkog udruženja „Braća Nedić“ za ovaj slučaj. Naime, tela lisica su se nalazila u džakovima koji su imali lovne markice pa je inspekcija kontaktirala ovo udruženje. Predsednik Udruženja odlučno je negirao umešanost lovaca u slučaj.

neljudski i opasno

Na optužbe predsednika Udruženja da se radi o nameri da se nanese šteta Lovačkom udruženju, Marijan Vujić koji je i otkrio tridesetak leševa lisica kaže: “Ja sam čuo tu izjavu predsednika Udruženja Vladimira Pavlovića i mogu da kažem da ja njega i ne poznajem i nemam nikakav razlog da njemu ili bilo kome nešto nameštam.Takođe sam čuo da je rekao da markica stoji na džaku, a ja tvrdim da je markica i na nozi lisice. Koliko sam ja upoznat te markice se izdaju za dozvolu za dan kada se lovi. Svaki lovac na dnevnoj dozvoli “duži” te markice. Lovac koji odstreli divljač dužan je da stavi divljač na nju i na džak. Ja nisam komptentan da pričam o detaljima, ali je ovde očigledno to i učinjeno.”

neljudski i opasno

Pročitajte i ovo: PREDIVNA VEST: Ovaj napušten par je udomljen!

Prema propisima koji regulišu lov u našoj zemlji trebalo bi da bude veoma brzo utvrđeno ko je zapravo ubio i bacio ove lisice u blizinu naselja ugrožavajuži javno zdravlje. Naime, svaka lovna markica je izdata uz lovnu dozvolu i ti podaci moraju da budu registrovani u lovačkom društvu i Lovačkom savezu Srbije. Na osnovu tih podataka, policija, ukoliko uradi svoj posao veoma brzo i efikasno može da dođe do svih umešanih u ovaj slučaj.

neljudski i opasno

Iz Udruženja Sloboda za životinje strahuju da će se cela stvar zataškati. “Udruženje Sloboda za životinje tražiće zabranu rada dotičnog lovačkog udruženja ukoliko ne budu uskoro dostupni traženi podaci javnosti. Očigledno je da se ovde radi o nečem mnogo dubljem i mutnijem nego što se uopšte može iz medijskih izveštaja naslutiti, ali vreme će pokazati i izneti na videlo sve tragove. Ne može se zamisliti užas i patnja tih jadnih nedužnih životinja, koju u svemu ovom niko ne pominje.” – završavaju svoje saopštenje.

Izvor:  Facebook Sloboda za životinje, Tv Valjevo Plus Vesti, Mondo.rs

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPREDIVNA VEST: Ovaj napušten par je udomljen!
Sledeći tekstHEROJSKI ČIN RADNIKA ŽELEZNICE: Spasili izgubljenog buldoga sa šina

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime