Naslovna VESTI PSI NEMILOSRDNO: Ostavljao pse da se tuku za koru hleba!

NEMILOSRDNO: Ostavljao pse da se tuku za koru hleba!

0
nemilosrdno ostavljeni psi

Kada je inspektorka RSPCA dobila prijavu da ispita slučaj zlostavljanja pasa u gradu Todmorden u Engleskoj nije ni pretpostavljala na kakvu stravičnu situaciju će naići.

nemilosrdno ostavljeni psi

Inspektorka Demi priča: „Nije bilo teško locirati adresu jer sam mogla čuti pse kako se bore još sa puta. Zvukovi koje sam čula bili su užasni. Lajanje, režanje, bolno cviljenje…“ Kada je stigla, videla je da su dva psa obliveni krvlju ali da su i dalje očajnički pokušavali da povrede jedan drugog. Ukoliko ih ne razdvoji, plašila se da bi jedan od njih mogao biti ubijen.

Pročitajte i ovo: DA NE POVERUJEŠ: U Beogradu jedan dečak surovo ubija životinje – nadležni ćute!

Pozvala je policiju koja je provalila dvorišna vrata i pomogla da savladaju vlasnika kuće koji je počeo agresivnoda se ponaša. Takođe su joj pomogli da razdvoji sukobljene pse i odvede ih na sigurno. Veterinari su ustanovili da jedan pas ima potpuno istrošene nokte iz kojih je curila krv. Bio je to znak da je pas stalno bio na tvrdoj podlozi – betonu. Krzno joj je bilo zaprljano blatom i krvlju a imao je i velike razderotine na desnom ramenu.

psi se tukli za hranu

U svom izveštaju, naveli su da je drugi pas imao ubodnu ranu a da su trećem psu morali dati sedative kako bi ga smirili da bi obavili pregled i sanirali brojne povrede. Jedna kuja je bila skotna i tokom boravka u prihvatilištu se porodila i rodila zdrave štence.

Pročitajte i ovo: ŽENA MONSTRUM: Polomila mu noge i živog sahranila malenog pomeranca!

Svemu ovome su prethodile brojne prijave komšija koje su nedeljama bili svedoci mučenja ova tri psa. Naime, po njihovim rečima, vlasnik Danijel Mekklaud je pse često ostavljao same u svom dvorištu. Nije im ostavljao vodu i hranu. Psi su se stalno tukli u pokušaju da dožu do neke hrane. Dvorište očiledno nije mesecima čišćeno i bilo je prepuno đubreta i fekalija. Sa ovog nevelikog imanja se stalno širio nesnosan smrad.

nemilosrdno ostavljeni psi

Mekklaud je na sudu priznao krivicu za mučenje i zapostavljanje pasa, pravdajući se depresijom u koju je upao. Tužilaštvo je zahtevalo kaznu od 120 sati dobrotovornog rada, 20 dana rehabilitacije i novčanu kaznu od 395 funti. Pored toga, biće mu zabranjeno da 10 godina drži bilo kakvu životinju.

nemilosrdno ostavljeni psi

Psi su smešteni u prihvatilište gde su izlečeni i oporavljeni i uskoro ih čeka proces socijalizacije kako bi se odlučilo da li mogu da budu dati na usvajanje.

Izvor:  ukanimalcrueltyfiles.org

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDA NE POVERUJEŠ: U Beogradu jedan dečak surovo ubija životinje – nadležni ćute!
Sledeći tekstMrvica je bila ZANEMARENA, a potom su je udarila DVA AUTOMOBILA!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime