Naslovna VESTI PSI UZNEMIRUJUĆE: Bokser Fiđi uginuo, jer su ga neodgovorni vlasnici ostavili u automobilu!...

UZNEMIRUJUĆE: Bokser Fiđi uginuo, jer su ga neodgovorni vlasnici ostavili u automobilu! (VIDEO)

0
neodgovorni vlasnici petface

Neodgovorni vlasnici – jedini izraz koji bi precizno opisao ljude koji bi ovako nešto učini svom ljubimcu. I pored svakondevnih apela – NE OSTAVLJAJTE PSE U KOLIMA – ovi vlasnici su odlučili da to nije strašna stvar, samo na kratko“.

Četiri sati nakon odlaska, neodgovorni vlasnici su platili cenu nemara. 14 meseci star bokser po imenu Fiđi uginuo je od posledica toplotnog udara.

Toplotni udar kod pasa

Pas je bio u vlasništvu francuskog bračnog para, koji je medeni mesec provodio u Španiji gde im je pas i uginuo. Borbu Fiđa do poslednjeg trenutka snimili su prolaznici, koji su čim su ga ugledali uradili sve da mu pomognu. Pozvali su policiju, razbili staklo automobila, a na snimku se vidi i žena koja ulazi kroz prozor automobila, kako bi došla do psa u gepeku. Prskali su ga vodom, u pokušaju da ga rashlade.

Iako u besvesnom stanju, bokser je davao znake života i odmah je odveden u najbližu veterinarsku ambulantu. Podvrgnut je operaciji koja je trajala više od tri sata, ali je uginuo zbog prevelike dehidracije i unutrašnjeg krvarenja.

Ovaj video snimak treba da bude lekcija svim vlasnicima pasa, da ne ostavljaju svoje mezimce u automobilu, pogotovo sada kada se najavljuju velike vrućine. Bez izgovora, ni na pet minuta!

Mnogi ljudi još uvek veruju da je u redu da ostave psa u automobilu, u toplom danu, ako su prozori ostali otvoreni ili u onim koji su parkirani u hladu. Ponavljamo još jednom – kada je 22 stepeni napolju, temperatura u automobilu može da dostigne i nepodnošljivih 47 stepeni u roku od sat vremena.

Ukoliko vidite psa zatovrenog u kolima ili na ulici, psa koji pokazuje znake toplotnog udara – PRVA POMOĆ će biti od velike koristi po njega.

Psa momentalno treba skloniti sa vrućine i politi ga hladnom vodom, umotati u peškire natopljene hladnom vodom, u koju se mogu dodati i kockice leda. Posebno je bitno da mu se hladnim peškirom umota predeo oko vrata.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.