Naslovna VESTI PSI SKANDAL: Policija: „Pas bačen kroz prozor – nema odgovornih“!

SKANDAL: Policija: „Pas bačen kroz prozor – nema odgovornih“!

0
pas bačen kroz prozor petface

Završetak policijske istrage kaže: Pas bačen kroz prozor – nema odgovornih! Malo je reći da je ceo region šokiran ovakvom završnom rečju nadležnih!

Pre mesec i po dana pisali smo o stravičnom zločinu koji se odigrao u Zagrebu, a gde je čovek ŽIVO ŠTENE bacio kroz prozor jednog solitera. Podsetite se:

STRAVIČNO: Bacio živo štene kroz prozor!

Nakon mesec ipo dana istrage, policija je utvrdila kako u ovom slučaju nema elemenata krivičnog dela. Drugim rečima, smatraju kako nije prekršen Krivični zakon, koji za usmrćivanje životinje propisuje kaznu do godine dana zatvora.

Iako su svedoci tvrdili kako su čuli udarac, a potom videli leš na podu, policija nije poslala telo nesrećog psa na analizu, pa nije poznat uzrok smrti.

pas bačen kroz prozor petface

Kako prenosi „jutarnji.hr“, aktivisti za zaštitu životinja ogorčeni su završetkom policijske istrage i kažu kako, poučeni dosadašnjim iskustvom, ništa drugo nisu ni očekivali. Na rad policije ionako imaju niz primedbi, zbog čega godinama zahtevaju da se osnuje poseban deo policije, takozvana „Animal police“. Ovakva policija bi se bavila isključivo slučajevima kažnjavanja i usmrćivanja životinja.

– Reč je o apsolutnoj sramoti. Na svakom spratu zgrade iz koje je pas izbačen postoji kamera, kao i iznad ulaznih vrata. Je li policija pogledala snimke? Šta su videli na njima? Dakle, nađemo mrtvog psa na putu i ne istražujemo dalje? Ne saznamo ko je vlasnik i završavamo istragu? Sramota. Zar je postalo normalno da se u Zagrebu psi bacaju kroz prozore?, rekla je za „Jutranji“ Jadranka Dragović iz Saveza udruga za zaštitu životinja grada Zagreba (SUZA), koja je podnela krivičnnu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog usmrćivanja šteneta.

U proteklih nekoliko godina ovo je treći slučaj bacanja psa kroz prozor. U septembru 2011. Tomislav S. iz Dubrave, nakon svađe sa devojkom, bacio je pekinezera Lunu kroz prozor stana na trećem spratu. Pas je preživio, udomljen je, Tomislav je proveo tri meseca u zatvoru.

U aprilu 2012. godine A.Š. iz stana na petom spratu u zgradi u Sopotu bacila je četvorogodišnjeg psa kojeg je udomila sa ulice. Pas je uginuo. Policija nije podnela krivičnu prijavu protiv vlasnice, a za usmrćivanje životinje nije odgovarala.

Sve podatke iz istrage, policija je prosledila Općinskom državnom odvjetništvu (ODO) u Zagrebu. Sad je na njima da odluče: hoće li zatražiti dodatnu istragu ili će prihvatiti izveštaje policije. Ako ovo odluče, niko neće odgovarati za smrt male, crno-bele kujice.

Niko neće odgovarati…

Izvor, Foto: jutarnji.hr

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.