Naslovna VESTI TORTURA DUGA 5 DECENIJA: Nesrećni slon ZAPLAKAO nakon što je pušten iz...

TORTURA DUGA 5 DECENIJA: Nesrećni slon ZAPLAKAO nakon što je pušten iz zarobljeništva! (VIDEO)

0

Slon Radžu iz Indije nakon što je 50 godina bio zarobljen u lancima, premlaćivan i zlostavljan, napokon pušten je na slobodu nakon dugih 50 godina!

Životinji su krvarile noge koje su bile čvrsto privezane, a živela je od hrane koju su joj dobacivali turisti nakon što ga je uhvatio i zavezao njegov ‘vlasnik’.

TUKLI SU GA I MALTRETIRALI: Evo šta svaki dan trpe napušteni psi! (VIDEO)

No nakon 50 godina torture, slon je doslovno zaplakao kada ga je britanska dobrotvorna organizacija ‘Wildlife SOS’ uz pomoć šest policajaca spasila u opasnoj ponoćnoj operaciji.

ČIČAK bi UMRO da ga nije našla ona: Na početku je bio SLEP, a sada su nerazdvojni! (FOTO)

Ekipa iz Wildlife SOSa uskočila je da spasi Radžua od sigurne smrti u okovima nakon što su o njegovoj muci doznali iz Indije – svakoga dana ova jadna životinja morala je da ispruži svoju surlu i moli za novčiće od prolaznika.

Pooja Binepal, čovek koji je bio na čelu organizacije opisao je spašavanje kao vrlo emocionalno:

– Radžu je proveo zadnjih 50 godina zavezan za lance 24 sata dnevno i jedva preživljavajući. Naš tim je bio zapanjen kad su videli suze kako se kotrljaju niz njegovo lice prilikom spašavanja. Znali smo da shvata da ga oslobađamo. Slonovi nisu samo velike, već i vrlo inteligentne životinje za koje je dokazano da osećaju tugu, pa možete zamisliti kako se osećao dok su ga zlostavljali. Danas je saznao što znači biti slobodan, a saznaće i što je to dobrota i kako je živeti bez patnje – govorio je tada čovek.

Vlasnik slona nije imao nikakve dokumente koji bi dokazali vlasništvo, što je značilo da ga organizacija legalno može osloboditi. Još uvek se ne zna kako je Radžu dospeo u okove, no smatra se da je kao mladunče bio otet od majke.

– Krivolovci su ili ubili majku ili postavili zamke za male slonove. Obično tada slonove vežu i tuku sve dok ih ne predaju budućim vlasnicima. Verujemo kako je Radžu dosad promenio do 27 vlasnika. Turisti su mu davali slatkiše, a on je od gladi počeo da jede čak i plastiku i papir. Imao je rane, a noge su mu bile otečene. U noći spašavanja, njegov ‘vlasnik’ pokušao je da nas zaustavi. Potom mu je stavio još lanaca, te ih je tako čvrsto stegao da su mu se urezivali u noge. No mi nismo odustajali. U tom trenutku Radžu je počeo plakati. Delimično od bolova, no činilo se da zna da sledi velika promena. Činilo se kao da oseća nadu prvi put nakon dugo godina. Čudesno, no Radžu se potpuno smirio, kao da je znao da mu želimo pomoći.

Bio je to dug proces rehabilitacije, a onda se Rdžu pridružio drugim slonovima i konačno je živeo bez boli i patnje. Čak je i devojku  našao!

Ova priča služi kao podsetnik na sve boli i zlodela koja ove nevine životinje doživljavaju!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNAJTUŽNIJI MAČAK BENBEN: Našao se na spisku za EUTANAZIJU a onda je upoznao NJIH! (FOTO)
Sledeći tekstŠTENE ZAGLAVLJENO U ODVODU: Samo je posmatralo svet oko sebe tužnim očima! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime