Naslovna VESTI ZNA SE KO JE KRIVOLOVIO i čiji su psi KOMADALI nesrećnog srndaća!

ZNA SE KO JE KRIVOLOVIO i čiji su psi KOMADALI nesrećnog srndaća!

0

O nesreći ovog srndaća se već nekoliko dana piše i svi su uključeni u rasvetljavanje slučaja! Veterinari u jednoj pljevaljskoj ambulanti pre nekoliko dana bili su primorani da uspavaju srndaća starog oko četiri godine, koji je u ambulantu doveden sa povredama zadobijenim od vatrenog lovačkog oružja a pored toga je imao i povrede od ugriza pasa.

Lovočuvari su životinju pronašli ranjenu na lokalnom putu Kosanica – Glibaći u mestu Paćevina, a jedan od njih je policiji rekao da je na licu mesta zatekao dva lovačka psa kako čupaju ranjenu divljač, a koji su pobegli nakon što su ga primetili.

KUJICA JE ODANO I NEMAŠTINU DELILA SA SVOJOM BAKICOM: Nakon par dana od bakine smrti više je niko nije video – otišla je za njom.

– Izvršio sam obilazak bližeg lica mesta ranjene divljači, ali nisam u blizini ovog mesta mogao primetiti da je tu lovljeno niti sam primetio lovce, niti bilo kakve tragove koji bi ukazivali na počinioce ovog dela – kazao je u izjavi za policiju lovočuvar Željko Cmiljanić a prenose Vijesti.me

U zapisniku veterinarske ambulante navodi se da je srndać imao prelome zadnjih i prednje desne noge, te da su povrede nastale od vatrenog – lovačkog oružja.

– Takođe su bile vidljive povrede po leđima i butinama od ugriza pasa – navodi se u zapisniku.

Jadni srndać nije mogao da izdrži sve povrede, a bolovi su bili prejaki za njega nejakog, i nažalost, srndać je morao da bude uspavan.

FOTOGRAFIJA KOJA STEŽE SRCE: Sva ljubav i briga jedne majke prikazane su na njoj!

Izvršni direktor NVO Ekološko društvo Breznica, Milorad Mitrović pozvao je ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutina Simovića da donese odluku da se u Crnoj Gori potpuno zabrani lov na period od najmanje dve godine, po uzoru na Albaniju, kako bi se zaštitila divljač od istrebljenja.

On tvrdi da se zna ko je krivolovio na području Kosanice kada je ustreljen srndać, kao i da se zna ko je vlasnik lovačkih pasa koji su “komadali” ranjenu životinju, prenose Vijesti.me. Čak imaju i fotografiju jednog od psa koji je ugrizao nesrećnog srndaća.

Mitrović je između ostalog naveo i da će tražiti zabranu uvoza lovačkog oružja u Crnu Goru “do normalizacije stanja u oblasti lovstva i divljači, čija je brojnost populacije dovedena do ivice istrebljnja i potpunog biološkog nestanka”.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Izvor: Vijesti.me  Foto: NVO Breznica

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKlivlendski Zoo POSLE 10 GODINA ČEKANJA dobio prinovu! Rođena je beba koala!
Sledeći tekstPAS BRANIO SVOJU TERITORIJU, POLICAJAC GA PRETUKAO! Teška trauma za psa Tita!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime