Naslovna VESTI PSI NEVIDLJIVA! Ovo belo štene su svi ignorisali.

NEVIDLJIVA! Ovo belo štene su svi ignorisali.

0
nevidljivo belo štene

Ispred jedne prodavnice na grčkom ostrvu Krit, u običnoj kartonskoj kutiji sedelo je jedno malo tužno belo štene. U kutiji se nalazila posudica sa malo hrane, činija sa vodom – tek toliko da preživi dok mu se neko ne sažali i ne spase ga.

napušteno štene

Ali, napušteni štenci i odrasli psi ovde nisu retkost. Ljudi su se naučili da ih ignorišu i da se prave da si nevidljivi. Međutim, postoji čovek koji ih uvek vidi. I ne samo to, on im pomaže.

Pročitajte i ovo: MONSTRUOZNA BRUKA – Srbi uhapšeni jer su ukrali dva kengura iz zoo vrta i ispekli ih na ražnju!

Takis Proestakis se već gotovo 10 godina bavi spasavanjem uličnih pasa. 2013. godine je kupio komad zemlje i tu otvorio prihvatilište i sklonište za one koji nemaju dom. Trenutno brine o više od 350 pasa, 50 mačaka, 6 koza i 2 ovce. Mesečni troškovi održavanja ovih životinja u živtu u sigurnosti prelaze 8.000 evra.

napušteno štene

Pročitajte i ovo: IZBEGLA ZASLUŽENU KAZNU! Žena koja je zakopala živo štene neće ići u zatvor.

Tužno, belo štene je imalo sreće. Preuzeo ga je upravo plemeniti Takis. Dao joj je ime Mejsi, a ona se odmah odomaćila i sprijateljila sa još jednim psom tužne i potresne životne priče. Ozi je spasen posle zlostavljanja i sa brojnim opekotinama po telu. Njih dvoje su postali nerazdvojni. Ozi je osećao da je Mejsi tužna, usamljena i uplašena i učinio je sve da joj da snage da se oporavi.

napušteno štene

Mejsi se oporavila i izrasla u prelepu kujicu. Zahvaljujući svom neverovatnom izgledu ali i predivnoj naravi ubrzo je dobila novi dom. Danas uživa na prelepom imanju na Kritu sa još osmoro braće i sestara pasa i čak 11 mačaka. Zahvaljujući Taksisu, Mejsi nije ostala nevidljiva i dobila je novu šansu.

Izvor:  theanimalrescuesite.greatergood.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstIZBEGLA ZASLUŽENU KAZNU! Žena koja je zakopala živo štene neće ići u zatvor.
Sledeći tekstOSUĐENA NA KLANJE! Kobila Greta možda ima drugu šansu.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime