Naslovna VESTI OSUĐENA NA KLANJE! Kobila Greta možda ima drugu šansu.

OSUĐENA NA KLANJE! Kobila Greta možda ima drugu šansu.

0
Kobila Greta spasena od klanja

Sudbina konja nigde nije preterano lepa. Kada izgube snagu, brzinu, sposobnost rađanja, svoje živote završavaju u klanicama. Neko bi rekao da je to logičan krug života… Neki konji nemaju (ne)sreću da dočekaju dvadesetak godina života u službi ljudi.

Kobila Greta spasena od klanja

Nedavno je Anita Đukić Mitrović videla oglas na društvenim mrežama u kome se nudi jedan konj za klanje. Potrešena ovakvom ponudom krenula je u akciju spasavanja kobile Grete koja je bila stara samo 5 godina. Saznala je da je Greta bolesna i potpuno iznemogla od teškog rada na koji ju je primoravao vlasnik koji je sada želeo da se oslobodi i da pri tom još i zaradi.

Pročitajte i ovo: NEVIDLJIVA! Ovo belo štene su svi ignorisali.

Spasavanje konja nije tako jednostavno kao spasavanje psa ili mačke. Konju treba obezbediti mnogo ozbiljnije uslove za smeštaj, lečenje je komplikovanije i mnogo skuplje… Anita se ipak nije pokolebala. „Neka Greta živi koliko živi, da je niko ne kolje, ne zlostavlja, izlaže teškom radu za koji više nije sposobna” – navela je u jednoj objavi.

Kobila Greta spasena od klanja

Pročitajte i ovo: SEĆANJE NA LARU – Nije preživela vatromet.

Greta je otkupljena od vlasnika za 400 evra. Toliko je koštao njen život. Toliko je bilo dovoljno njenom vlasniku da je oslobodi i zaboravi. Anita se našla u situaciji da Greti treba pronaći hitan smeštaj i neophodnu veterinarsku pomoć. Srećom, Anita u borbi za Gretin život nije ostala sama. Pojavila se žena koja je ponudila smeštaj i obezbedila transport, pa je Greta sad na sigurnom u okolini Zrenjanina.

Kobila Greta spasena od klanja

Na redu je lečenje Grete i pronalazak sigurnog doma u kome će moći da proživi ostatak života. Anita je objavila da se sumnja da Greta boluje od astme i da će se uskoro obaviti stručan pregled od koga će zavisiti dalja sudbina ove kobile. Anita se nada da će pregled pokazati da nema drugih komplikacija i da će uspeti da Greti obezbedi smeštaj koji joj je neophodan.

Ukoliko želite da pomognete Aniti u borbi za Gretin život, javite joj se… Svaka pomoć je dobrodošla. Djukic Mitrovic Anita.

Izvor:  Facebook Djukic Mitrovic Anita

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEVIDLJIVA! Ovo belo štene su svi ignorisali.
Sledeći tekstPOBEGAO JE! Bekstvo posle 15 godina zlostavljanja!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime