Naslovna VESTI PSI Da li je vašem PSU zaista potrebna ODEĆA ZIMI?

Da li je vašem PSU zaista potrebna ODEĆA ZIMI?

0

Hladnije vreme dolazi, a sa tim i teža i toplija odeća. A šta je sa ljubimcima, kako se oni štite od hladnoće. Za polarne pse kao što su sibirski haskiji i malamuti, ovo nije problem i gusto i dugo krzno ih štiti od mraza i presrećni su što je letnje vreme za nama. Međutim, kod manjih kratkodlakih rasa, to nije baš tako.

odeća petface Oblačenje psa nije uvek stvar pomodarstva, naročito ako znate da vaš mali jazavičar kratkog krzna nema jednaku zaštitu kao, na primer, američki eskimo pas koji može da provodi gotovo neograničeno vremena napolju po zimskom vremenu.

Pročitajte još: KORISNO: Obuća za kućne ljubimce zaštitiće ih od hladnoće!

Ono što je takođe treba uzeti u obzir jesu i godine psa, štencima i starijim psima je potrebna veća zaštita nego onim psima koji su u punoj snazi.

– Kada temperature padnu, nekim psima je zaista potrebna odeća kako bi se utoplili. Ovo se posebno preporučuje kod malih rasa i onih sa kratkim krznom, kao i onih koji imaju endokrine probleme i slab imuni sistem, izjavila je veterinarka Rejčel Barak.

odeća petfaceOdluka da li vašem psu treba džemper zimi se svodi na zdrav razum. Ukoliko je hladan na dodir, vrlo je verovatno da mu je hladno. Drhtanje i odbijanje izlaska iz kuće su dodatni indikatori toga da je vašem ljubimcu potrebna dodatna zaštita.

Velikim rasama pasa sa dosta gustog krzna, kao što je bernski planinski pas, nije potrebna dodatna odeća zimi, iako im jakna sigurno neće smetati. Ali vlasnici hrtova, čivava i pudli će zaista morati da osiguraju to da njihov mezimac bude zaštićen.

Pročitajte još: NEPRESTANI SUKOB MIŠLJENJA: Za ili protiv oblačenja pasa?

Međutim, odeća za ljubimce često ne pokriva celokupno telo ljuibmca, te će mu ili šapice biti gole, ili delovi nogu, leđa. A samim tim se može desiti da se isprljaju i tako oštete dlaku kada je vreme lošije nego uobičajeno.  Uživajte sa ljubimcem u jesenjim i zimskim čarolijama i zaštitite ga na vreme! 🙂

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPTICA NIJE, MAČKA NIJE: Pas na krovu? Oooo da, MOGUĆE JE!
Sledeći tekstNATPIS KOJI JE ODUŠEVIO: Ne dirajte OVU kućicu za mace!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime