Naslovna VESTI PSI STRAŠNO: Odgajivač se rešio psića, starog samo 3 nedelje, jer je “presićušan”!

STRAŠNO: Odgajivač se rešio psića, starog samo 3 nedelje, jer je “presićušan”!

0
Odgajivač petface

Odgajivač francuskih buldoga ocenio je da je ovaj psić ipa “presićušan” i da mu neće doneti profit, zato je odlučio da ga se reši! Na njegovu sreću, spasila ga je Megan DeBiasio, koja sa dečkom vodi organizaciju i bave se spašavanjem upravo ovako odbačenih pasa!

Iako su joj telefonom rekli da se radi o psu koji je jako sićušan, nije mislila da će tri nedelje star francuski buldog izgledati kao štene koje je tek došlo na svet. Maleni Avgustus bio je toliko sićušan da je stao u šoljicu za kafu!

Odgajivač petface

Ono što je prouzrokovalo njegovu fizičku nerazvijenost je zečja usna, koja mu nije dozvoljavala da normalno sisa. Često se ovakvi psi uspavaju odmah po rođenju i to baš zato što postoji velika mogućnost da će ostati nerazvijeni, ako uopšte prežive.

96 pasa rase Kavalijer španijel kralja Čarlsa spašeno iz nelegalne odgajivačnice!

Međutim, Avgustus uz ovaj problem ima i hidrocefalus – takozvanu “vodenu glavu” – koji se uglavnom viđa kod patuljastih rasa pasa! Simptomi mogu biti vrlo različiti – javljaju se epileptični napadi, smetnje vida, a često su prisutne i mentalne promene, koje su teško uočljive.

Odgajivač petface

Megan kaže kako je bila itekako svesna Avgustusovih psihičkih poteškoća, zbog kojih je često izgledao kao da nije prisutan. Ipak, kako je vreme odmicalo počeo je da jača – i fizički i psihički.

Oko 50 labradora spašeno je iz jedne odgajivačnice gde su držani bez hrane i vode!

Odgajivač petface

– Počeo je da prepoznaje ljude oko sebe, da se mazi i istražuje svet. Više od svega voli da se izležava na ramenu mog dečka ili ljudi koji nam dođu u goste, kaže Megan!

Avgustus je svima postao neizmerno drag, a njegov najveći fan je kujica Juno, koja živi sa Megan godinama. Megan smatra kako će Avgustus u šestom mesecu života konačno biti dovoljno jak za operaciju usne duplje, a da će nakon toga biti spreman za život u svom stalnom domu.

SREĆNO, MALIŠA!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNina je čula neobične zvuke, a onda je videla “zločin” njene BEBE i 2 ZLATNA RETRIVERA!
Sledeći tekstSećate se Mede, kog je sud OSUDIO jer laje? DANAS JE MEDO SLOBODAN!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime