Naslovna VESTI PSI Oko 50 labradora spašeno je iz jedne odgajivačnice gde su držani...

Oko 50 labradora spašeno je iz jedne odgajivačnice gde su držani bez hrane i vode!

2
odgajivačnice petface

Kako mediji prenose, u Srbiji postoji preko 3.000  neregistrovanih odgajivačnica pasa, koje niko ne kontroliše, a koje ubiraju velike svote novca po osnovu nelegalne prodaje štenaca. Ovi objekti najčešće “štancuju” mlade, ne vodeći puno računa o adekvatnoj ishrani i nezi, ni njih ni njihovih roditelja. Da je ovakva praksa zastupljena i u svetu, govori naša sledeća priča u kojoj je oko 50 labradora spašeno iz jedne odgajivačnice  gde su držani bez hrane i vode.

Pročitajte još: Bela je 12 godina služila za „štancovanje“ štenaca. Sada je slepa, ali ŽIVA!

odgajivačnice petfaceTragom ove priče, selimo se u mesto Elmvud u državi Viskonsin gde je u petak, 22. aprila iz jedne odgajivačnice spašeno oko 50 labradora. Naime, 35 odraslih primeraka i 13 štenaca živelo je u više nego nehumanim uslovima. Kako se navodi u Izveštaju američkog Društva za sprečavanje okrutnosti nad životinjama – ASPCA, ovo je već treća akcija ovog tipa sprovedena tokom meseca aprila. U prostorije ove odgajivačnice službenici i osoblje ovog Društva došli su po prijavi jedne žene koja je primetila nehumane uslove u kojima žive ovi psi. Kada su oni ušli u odgajivačnicu i sami su bili šokirani prizorom koji su tamo zetekli. Direktorka istrage ASPCA Ketrin Destreza povodom ovog slučaja rekla je sledeće:

Psi i štenci su živeli u malim, prljavim putnim sanducima iz kojih nisu imali pristup vodi i hrani. Ovo što smo zatekli su uslovi nedostojni života bilo kog živog stvora. Štenci iz odgajivačica se prodaju za profit, ali ljudi ne shvataju u kakvim oni uslovima žive. Odrasle pse u odgajivačnicama drže godinama u nehumanim uslovima. Oni su podvrgnuti neprestanom uzgoju mladih. Oni se tamo nalaze bez osnovne nege, socijalizacije i vakcinacije.

Pročitajte još: BIZARNO:Ova žena “štancuje” štence!

odgajivačnice petfaceOvo Društvo ne samo da je učestvovalo u spašavanju pasa iz ove odgajivačnice, već se pobrinulo i za njihovo zbrinjavanje u okviru svojih prostorija. Inače, oni svake godine reaguju na stotine prijava podnetih za zlostavaljnje životinja:

Kao rezultat našeg rada do sada, mi imamo mnogo iskustva u ovakvim situacijama, ali i sposobnost i kapacitete da zbrinemo veliki broj životinja. Naravno, podrazumeva se i medicinska briga za sve njih.

odgajivačnice petfaceOko 50 spašenih labradora sada dobijaju preko potrebnu medicinsku pomoć i negu, a oni će biti i dokazi u postupku koji je podignut protiv vlasnika ove odgajivačnice. Naime, on se tereti za zlostavljanje životinja i za nepružanje osnovnih uslova za život.

Šta reći?!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOsam godina zatvora za vlasnika psa koji je usmrtio dvogodišnje dete!
Sledeći tekstDIVNA PRIČA: Medena je svakog dana čekala Pavla ispred kapije, a onda su je i UDOMILI!

2 KOMENTARA

 1. I SAD TRAGOM TE PRICE IZ SAD-A VRATIMO SE NA PRICU U SRBIJI, DA LI JE NEKO UPAO I SPASAO ZIVOTINJE KOJE SE STANCUJU U SRPSKIM STANCERAJIMA???? DA LI IMAJU SMESTAJNE KAPACITETE ZA TE ISTE SPASENE PSE??? I JOS ZA NJIHOVU NEGU??? IMA LI TO SRBIJA??? I MOLIM VAS ZAOBIDJITE ONE NISKE I JEFTINE KOMENTARE O PRECOJ BRIZI O DECI JER JE KOD NAS SVE TO U ISTOM KOSU JER INSTITUCIJE NE RADE SVOJ POSAO…

 2. Evo, ovako:
  3000 registrovnih imenom u kinoloskom savezu Srbije, kao odgajivačnice? (Mada znamo da ih je i više)

  Recimo da su polovina pasa ženke! (Mada znamo da ih je i više)

  Recimo samo po jedno leglo godišnje. (Mada znamo da ih je i više)

  Recimo po četiri kučeta u svakom leglu. (Mada znamo da ih je i više)

  Recimo sad sve to pmnožite i dodjete do neke konačne cifre. (Mada znamo da ih je i više)

  Gde te kuce završe?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime