Naslovna VESTI PSI DEČAK HEROJ – Oduzeo psa od vlasnika i spasao ga sigurne smrti!

DEČAK HEROJ – Oduzeo psa od vlasnika i spasao ga sigurne smrti!

0
dečak spasao psa

Dramatičan poziv u pomoć na Fejsbuk stranici „Napuštene šapice“ je osvanuo pre nekoliko dana. U njemu se kaže da je jedan maloletni dečak oduzeo od vlasnika psa koji je bio bez hrane i skloništa, a nemoćan je ležao na snegu i blatu.

Dečak je psa smestio u dvorište svoje kuće i utoplio ga ali mu je bila potrebna hitna veterinarska pomoć. Prema pozivu da se što pre obezbedi prevoz i smeštaj kod veterinara u kome se kaže da pas možda neće preživeti noć pred njim, bilo je očigledno da se radi o krajnje teškom stanju.

dečak spasao psa

Sve je započelo obaveštenjem korisnika Fejsbuka pod imenom Majki koji je članovima stranice „Napuštene šapice“  poslao fotografije psa kojeg je sklonio u svoje dvorište. Pitao je kako se može pomoći psu kojeg je upravo spasao i nameravao je da mu spremi čaj kako bi se oporavio!

HOROR U TULARIMA – Deca otkrila leš psa koji je uginuo od gladi!

Tada je pokrenuta komunikacija iz koje se saznalo da je dečak sa majkom prolazio pored imanja na kojem je video psa koji je nemoćno ležao. Ušli su, majka je psa otkačila sa lanca i odneli su psa u svoj dom. Pas je star tri godine, a dečak je psa prvi put video još letos. „Da sam znao kako je loše, ranije bih je uzeo“ – napisao je u jednoj poruci.

dečak spasao psa

Vlasnik nije obavešten da je pas uzet. Dečak nije posebno zabrinut zbog toga jer kako kaže „jednostavno su je odrekli“.

Pas je uz pomoć „Napuštenih šapica“ odveden kod veterinara. Prema rečima devojke kod koje se sada nalazi pas se postepeno oporavlja ali je veoma istraumiran. Najgore je izbegnuto. Posledice teškog zanemarivanja sad počinju da se pokazuju. Čim se malo oporavio pas je počeo da pokazuje izvesnu agresivnost. Očigledno još uvek nema poverenja u ljude. Čini se da je pred ovim psom još dug do potpunog oporavka.

STARE KOSTI SE OPET SMRZAVAJU – LEA ostala bez svoje KUĆICE!

Naravno, ostaje pitanje odgovornosti vlasnika koji je u ovakvim nečovečnim uslovima držao jadnog psa. Ovaj nesrećnik je spašen u poslednji čas. Međutim, da li će čovek kome su koze na imanju bile mnogo važnije od psa koji mu ih čuva naučiti nešto iz celog slučaja. Mnogi sumnjaju u to i plaše se da će jednostavno nabaviti novog psa i ponovo se ponašati na isti način. Možda bi ga oštra kazna za zlostavljanje i mučenje životinja odvratila od takvog postupka.

Izvor:  Facebook

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSTARE KOSTI SE OPET SMRZAVAJU – LEA ostala bez svoje KUĆICE!
Sledeći tekstPOLICIJA TRAGA ZA DAVITELJEM PSA – Davitelj pobegao pošto je mučio psa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime