Naslovna VESTI MAČKE OKRUTNOST U ČAČKU: Neko je ostavio tek rođene mačiće u kutiji na...

OKRUTNOST U ČAČKU: Neko je ostavio tek rođene mačiće u kutiji na ulici!

0
okrutnost u cacku petface

U centru Čačka, u prolazu u kojim i leti duva promaja, između nekoliko lokala i na veoma prometnom mestu, četvrtog oktobra je Ana čula čudne zvukove iz jedne kutije.

-Iz kutije nešto skiči, pored nje čuči devojčica. Priđem i vidim četiri minijaturna mačeta. Nikada manje nisam uživo videla. Ljudi prolaze, neko zastane na tren, većina i ne priđe. S nevericom sam gledala u ta mala stvorenja, bespomoćna i gladna dok su se smrzavali. Osećanja su se mešala. Bila sam veoma tužna, jer su odvojeni od majke tek rođeni. Ni krzno nije stigla da im očisti od porođaja, navodi Ana za PetFace.

MOLBA: Pomozite uličnim macama!

Ona je odmah shvatila da ne može tako da ih ostavi bespomoćne na ulici. Odnela ih je u svoj automobil i odmah je otišla u radnju gde kupuje hranu za svog psa i mačku, kako bi se posavetovala oko staranja o mačićima koje je pronašla.

okrutnost u cacku petface

-Hranila sam ih špricem. Masirala stomačiće, grejala vodu nakon svakog obroka. Mačka i pas su bili veoma uzbuđeni zbog njihovog dolaska. Mačka ih je stalno njuškala dok sam ih hranila, ali je se plašila kada neko primaknem blizu nje. Dvanaesti dan ih je iznenada prihvatila. Morala sam da ih operem i onako umotane u peškir sam ih stavila kraj flaša vruće vode. Ona je mjaukala i sve vreme kružila oko nas u kupatilu i posle na krevetu. Kako su krenuli da izlaze iz peškira, ona ih je privlačila uz sebe i lizala. Sve ih je skupila ispod sebe i od tada se ona brine za njih. Ja ih samo hranim, objašnjava Ana i dodaje da je najinteresantnije to da ona nikada iz stana nije izašla, nije se parila, nije se macila.

Tri crna mačeta i jedno sivo – belo dobili su imena po svojim karakteristikama. Jedino muško mače je dobilo ime Miško, a njegove sestrice su nazvane Tufi, Šapica i Mrvica.

DIVNO: Keruša Lulu brine o mačićima dok ne nađu novi dom!

-Prošle su krize, opasnost za život, činilo se. Sad je trebalo samo da nastave da rastu. Imali su i pravu mamu mačku, da ih greje, spava s njima, kupa ih. Ali Mrvica nije izdržala. Noć 24. na 25.  oktobar je uginula. Imala je loš apetit danima i vidno je zaostajala u rastu za drugima. Hranila sam je, grejala kad je već bila mnogo lose, ali nije uspela da se izbori, kaže Ana.

okrutnost u cacku petface

Ona sada strahuje i za ostale mace. Macama treba i dom i staranje o njima i bilo bi dobro da pomognemo ovoj plemenitoj ženi da se izbori za život ostalih mačića, orkutno bačenih na ulicu. Vole da se maze, trčkaraju, vole da budu uz svoju hraniteljku.

Ako neko želi da pomogne može da se javi Ani na mejl – ana.rakicevic88@gmail.com.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.