Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Sve što treba da znate kako biste OKUPALI MAČE

Sve što treba da znate kako biste OKUPALI MAČE

0
mace petface

Iako većina mačaka ima urođen osećaj da održavaju sebe čistim, s vremena na vreme im treba pomoći. Moguće je da će se nekada mače isprljati u posipu, dok jede, ili ako ga napolje, može se desiti da se isprlja u blatu. Nekim mačićima je s vremena na vreme potrebna posebna nega ukoliko imaju neki kožni problem.

mače petfaceKupanje s vremena na vreme može održati vaše mače čistim i zdravim, ali bi trebalo da se obavi pažljivo. Mačići nemaju rezerve masti koje održava njihovu temperaturu tela. Ukoliko se prehlade tokom ili nakon kupanja, mogu postati podložniji bolestima ili infekcijama. Iz tog razloga je dobro i da se konsultujete sa svojim veterinarom pre nego što isplanirate da kupate svoje mače.

Pročitajte još: DA LI ZNATE: Šta to znači „okupati mačku na suvo”?

Pre nego što uopšte odlučite da okupate mače, morate se uveriti u to da je ono pre svega u potpunosti udobno da ga nosate po rukama i na suvom. A onda bi trebalo da uvodite i korišćenje vlažne krpe sa kojom ćete briskati povremeno mače. Tek kada se ono navikne na osećaj trljanja i vlažnu krpu, možete preći na sledeći korak, to jest, kupanje.

Biće vam potrebno: mesto za kupanje, šampon koji odgovara posebno mačkama, šolja za posipanje vode i dosta toplih i mekanih peškira. Trebalo bi da koristite mlaku vodu, kako mačetu ne bi bilo ni pretoplo, ni prehladno.

Počnite tako što ćete mačetu pokvasiti prvo noge, a ukoliko mu je to u redu, možete posetpeno početi sa polivanjem i drugih delova tela. Ono na šta treba da obratite pažnju jeste da lice i uši treba da mu ostanu suvi.

Nakon što lepo istrljate svoje mače šamponom i dobro ga isperete, očistite mu i lice, ali samo koristeći vlažnu krpu i posebno se usredsredite na deo oko očiju.

Pročitajte još: Pet saveta za odgajanje zdrave i srećne mačke

Kada završite sa kupanjem, natapkajte mače peškirima dok se ne osuši u potpunosti. I nikako nemojte koristiti fen, jer vrelina može naštetiti delikatnoj koži mačeta.

Nakon što ste teorijski naučili šta bi sve trebalo da uradite, preostaje vam samo da izaberete odgovarajući šampon i da prionete na „posao“. Naša preporuka je My Cat Shampoo brenda BIOGANCE.

mace petfaceOvaj šampon ima svojstva koja hrane i oporavljaju kožu i dlaku mačaka. Ovaj šampon je bogat esencijalnim masnim kiselinama, omega 6 masnim kiselinama, kao i vitaminima A i E.

Obezbedite svojoj maci najbezbednije i najmirišljavije kupanje – nabavite My Cat Shampoo! 🙂

Prethodni tekstI BOG STVORI PSA: VIDEO koji je rasplakao milione!
Sledeći tekstNeshvatljiv potez vlasnika: Napustili kujicu, pa udomili drugog psa sa kojim su otišli na more!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime