Naslovna VESTI PSI Policija u tri godine vlasnicima oduzela 4.757 takozvanih opasnih pasa!

Policija u tri godine vlasnicima oduzela 4.757 takozvanih opasnih pasa!

0
opasnih pasa petface

Čak 4.757 takozvanih opasnih pasa oduzeto je u prethodne tri godine u Velikoj Britaniji! Reč je uglavnom o pit bulovima, ali i japanskim Tosama, argentinskim Dogo argentino i brazilskim psima (Fila Brasileiro). Ove rase su zabranjene za držanje u Velikj Britaniji još od 1991. godine!

Naime, britanski mediji su došli do podatka da engleska policija namerava da uspava 300 pasa iz kategorije takozvanih opasnih pasa. Istražujući ovu temu, došli su do podatka da je slična sudbina poslednje tri godine zadesila 4.757 pasa.

Pročitajte još:
PRIKLJUČI SE: Nikola (23) pokrenuo akciju „Problem nije u nama“ kako bi srušio predrasudu o pitbulovima!

opasnih pasa petface

Reč je o psima rase pit bul, japanski Tosa, Dogo argentino i Fila Brasileiro. Od 1991. godine, ove rase su zabranjene u Veikoj Britaniji, po zakonu o opasnim psima!

Pročitajte još:
Ima samo 4 godine a pravi je „šaptač psima“. Ovako je sluša njenih 6 pit bulova! (VIDEO)

Budući da je reč o zdravim psima koji nisu nikoga napali, već su krivi jer je neko odlučio da izgledaju opasno, najveća britanska organizacija za zaštitu životinja RSPCA od vlade je zatražila izmene postojećeg zakona o opasnim rasa. Konkretno, traže da se procena je li neki pas opasan ili ne utvrđuje na temelju njegovog ponašanja, a ne izgleda.

opasnih pasa petface

Šta će se dalje dešavati, ostaje da vidimo,.. Da podsetimo, odluka o naplati Lokalne komunalne takse za držanje opasnih pasa stupila je na snagu i kod nas, 1. januara 2012. godine. Uvedena je na inicijativu Sekretarijata za komunalno stambene poslove, nakon serije incidenata koje su izazvali vlasnički psi koje zakon definiše kao “opasne” pse. Godišnje kazne za nepoštovanje ove odredbe kretale su se od 30.000 do 79.000 dinara!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTRAINER: Sve što treba da znate o ishrani starih pasa!
Sledeći tekstVERAN KAO PAS: Slomljenog srca pas tuguje za preminulim vlasnikom!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime