Naslovna VESTI OPASNO I LUDO: Jedan zoološki vrt hrabri posetioce da uđu u kavez...

OPASNO I LUDO: Jedan zoološki vrt hrabri posetioce da uđu u kavez sa lavovima, da se fotografišu i poziraju! (VIDEO)

0
opasno i ludo petface

Šetnja u kavezu sa lavovima je generalno, moramo se usaglasiti ne tako pametna ideja. Ali ipak jedan park u Evropi ne misli tako. Taigan Safari Park na Krimu ohrabruje svoje posetioce da ne samo uđu u ograđeni prostor gde se nalaze lavovi, već da se fotografišu, maze i šetaju sa njima. Ova mogućnost je dostupna posetiocima uz posebnu nadoknadau za to.

Ovakva odluka zoološkog vrta je zapanjila sve s obzirom na to da je jedna žena bila povređena od strane velike mačke koja je uhvatila ruku žene i počela da je prevlači preko zida kaveza. Žena je srećom preživela ovaj susret, ali to ne znači da je alarmantnost manja.

PROČITAJTE I:

Tviter gori: Zoološki vrt izjavio: „Ako su vam dosadili kućni ljubimci, dajte ih našim lavovima“!

-Slučajevi u kojima velike mačke nanose ogromne povrede čak i ubijaju žrtve se događaju. Ovi incidenti mogu da se izbegnu, zbog toga što se velike mačke ne bi trebalo da koriste kao turističke atrakcije, rekli su iz Foru Paws Internationa.

Mada se smatra da je ovo samo prividno lepo i bezbedno. Često se vide ove životinje kako reže i kako su ljute.

opasno i ludo petface

Na fotografijama sa posetiocima, lavovi izgledaju umiljato i smireno. Kako kažu stručna lica, lavovi izgledaju kao drogirani, jer su previše mirni i staloženi.

-Imajući u vidu da je životinjska priroda dosta zatvorena prema ljudima, u kombinaciji sa stresom zatočeništva, stalna izloženost ljudima tokom tih poseta može izazvati veći stres kod životinja, kažu iz ove organizacije, dodajući da su kao divlje životinje, veoma opasne i nepredvidive i zadržavaju svoje instinkte bez obzira kako se oni ispoljavaju.

Ovo je sve dosta štetno po same životinje koje doživljavaju dodatni stres prilikom posete ljudi, a još kada je u pitanju neposredni kontakt to je još veće.

Ljudi iz Foru Paws navode i apeluju na ljude da ne učestvuju u događajima i svim drugim akcijama u kojima se susreću sa divljim životinjama, mogući su napadi na njih, a sve to donosi velike povrede i nevolje samim životinjama.  

Šta vi kažete na ovakvu ideju, da li biste šetali sa lavovima?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst“NE DAMO NAŠE STAFORDE”: U nedelju PROTESTNA ŠETNJA vlasnika staforda i pitbulova!
Sledeći tekstBEOGRADSKI VUKODLACI: Duga i teška bolest im je dala ovakav izgled, a pogledajte šta ih muči!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime