Naslovna VESTI PSI Ovo je PRVA država u kojoj ćete moći da kupite rasnog psa,...

Ovo je PRVA država u kojoj ćete moći da kupite rasnog psa, samo ukoliko je iz azila!

0
prodaje petface

Žao nam je ljubitelji RASNIH PASA, ali ukoliko živite u Kaliforniji više nećete moći da kupite rasnog psa u pet šopu. Osim ako taj pas ili maca nisu iz azila 😉

Feeenomenalne vesti ovog jutra nam stižu iz daleke Kalifornije (ali se nadamo da će i ostatak sveta slediti ovaj primer ubrzo). U pet šopovima biće zabranjena prodaja mačaka, pasa i zečeva, osim ako prodavnice ljubimaca ne sarađuju sa azilima za napuštene životinje i ne udomljavaju njihove životinje.

Posle ovog teksta, shvatićete koliko psi znače deci!

Zahvaljujući Zakonu koji je usvojen prošlog petka, vlada Kalifornije je prva koja je zahtevala da se zasutavi prodaja kućnih ljubimaca, osim onih koji dolaze iz azila i centara za spašavanje!

Predlog zakona, koji je prvi put predstavljen u februaru, napisali su članovi Državne skupštine Kalifornije, Patrick O’Donnell i Matt Dababneh, a prema saznanjima, Zakon stupa na snagu 1. januara 2019. godine! Ukoliko pet šop ne poštuje ovu Odluku, moraće da plati kaznu od 500 dolara!

DOKAZANO: Deca koja odrastaju uz pse su sposobnija i odgovornija!

Matt Dababneh, predsednik Američkog društva za prevenciju nasilja nad životinjama, pohvalio je novi zakon rekavši da će se na ovaj način prekinuti “lanac zloupotrebe štenaca koji ih tera u pet šopove i dozvoljava beskrupuloznim odgajivačima da profitiraju od zlostavanja životinja“.

prodaje petface

Ljubitelji životinja pohvalili su novu legislativu.

-Ovo je sjajan zakon. Kalifornija postavlja standard i podiže status kućnih ljubimaca u društvu, tako što cilja na činjenicu da je kućnim ljubimcima mesto u domovima, rekla je Nevsa Elena Biker, izvršna direktorka za životnu sredinu.

Zakonom će biti obuhvaćeno 230 gradova, ali i drugih zemalja širom SAD koje će usvojiti slične zakone.

Mi kažemo VELIKO BRAVO, jer #wearebettereithpets!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstŽena je bacila svog psa u kontejner, a nakon 3 dana su je naterali da ZAŽALI!
Sledeći tekstSUBOTICA: Traže informacije o osobama koje su vukle i tukle psa, pa ga obesile!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime