Naslovna VESTI ODGOVOR ZOO VRTA: „Optužba je potpuna neistina. Voda se menja svakog dana“!

ODGOVOR ZOO VRTA: „Optužba je potpuna neistina. Voda se menja svakog dana“!

0
Optužba petface

Optužba je potpuna neistina. Iako prostor nije previše veliki, voda kod nilskih konja se menja bukvalno svakog dana, ovako je glasio odgovor nadležnih u beogradskom zoo vrtu, koje smo kontaktirali u slučaju „nilski konji“.

Naime, kao što smo i mi objavili, pre nekoliko dana pokrenuta je peticija kojom se traži hitno izmeštanje nilskih konja iz beogradskog „Vrta dobre nade“. Kako je navedeno u peticiji, „dva nilska konja žive u najgorim uslovima koje ljudski um može da zamisli. Oni leže u malom prostoru, prljavom i smrdljivom okruženju prepunom izmeta“.

Pročitajte još:
POTPIŠI, PODELI: Spasimo nilske konje iz beogradskog zoo vrta – DOK NE BUDE KASNO!

S tim u vezi, pitali smo nadležne kako bismo čuli i „drugu stranu priče“.

Optužba petface
Voda kod foke

– Pre nego što se pokrenu ovako neozbiljne peticije koje samo štete ugledu naše institucije, trebalo bi da se neuki pokretači prvo informišu da nilski konji uvek vrše nuždu u vodi, i to čim se zameni. Takva im je priroda i tako obeležavaju svoju teritoriju, pa samim tim voda ne može biti uvek čista kao na primer kod foka, rekli su nam nadležni.

Nilski konji koji žive u Begradskom zoološkom vrtu, iako su u godinama – zdravi su i u dobroj snazi. Čak su i dobili mladunce pre nekoliko meseci 😉

Pročitajte još:
POŽELITE MU DOBRODOŠLICU: Preslatki nilski konj novi je stanovnik zoološkog vrta u Beogradu!

– Da situacija nije dobra svakako ne bi mogli da se razmožavaju. Dakle, još jednom ponavljamo da je Optužba neistina. Inace, nilski konji žive u našem vrtu već preko 50 godina u tom prostoru i oduvek smo imali dobru reprodukciju i zdrave zivotinje, rekli su nam iz Zoo vrta.

Optužba petface

Ono što je najbitnije je da o njima, baš kao i o ostalim životinjama u Vrtu dobre nade, brine stručni tim veterinara zajedno sa zaposlenima, tako da im je omogućena najbolja moguća zdravstvena zaštita, ishrana i nega.

Za kraj razgovora, nadležni su dodali i da je planirano da se u narednom periodu (kada bude bilo mogućnosti) preuredi Vrt, što uključuje i moguće proširenje prostora za nilske konje.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTIJANA: „Može li ga neko PRIVREMENO prihvatiti – ovakav na ulici neće izdržati ni dan“!
Sledeći tekstSURČIN: Kada se ujedine divni ljudi, onda pomoć bolesnom napuštenom psu ovako izgleda!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime