Naslovna VESTI OSTAJU BEZ HRANE, NEMA NADE: Šapice iz Udruženja Zoi bez vas neće...

OSTAJU BEZ HRANE, NEMA NADE: Šapice iz Udruženja Zoi bez vas neće pregurati zimu! (VIDEO)

0
ostaje bez hrane petface

Svetlana Kovačević je “žena udruženje” o kojoj smo već pisali. Sama, uz pomoć (ali ne stalnu) dobrih ljudi vodi Udruženje Zoi iz beogradskog naselja Busije. Oni se brinu o mnoštvu napuštenih životinja, ali su upali u ogromne probleme.

Svetlana ne može da gleda pse i druge životinje kako se muče na ulici i zato nesebično pomaže, ali i upada u ogromne dugove. 

-Prošto ne znam više šta da pišem, sve sam priče ispričala. Hrane nemamo i u ovom trenutku dugujemo 1.100 evra za smeštaje za SEPTEMBAR, 1.050 evra za OKTOBAR i 7.200 dinara u ambulanti Lončar, navela je u nedavnom postu Svetlana. 

PROČITAJTE I:

HVATANJE PASA UZNEMIRILO JAVNOST – LEVIJATAN: “Privatnim i državnim šinterajima se mora stati na put!” (VIDEO)

PESMA O PSIMA NA NOVOM ALBUMU RIBLJE ČORBE: “Pasji život” – Čovek greši, bezgrešno je štene! (VIDEO)

OVO JE JEDAN OD NAJTUŽNIJIH TEKSTOVA: Trčaću nebeskim poljima, sada to mogu! (VIDEO)

Setimo se šta nam je Svetlana pričala na početku ove godine: 

-Sve oko pasa o kojima brine Udruženje Zoi, obavljam ja. Kompletna briga o više od 20 pasa koji su kod nas, u našoj porodičnoj kući, dvorištu, plus briga oko plaćanja smeštaja za još toliko pasa, kao i sve što je za njih potrebno (veterinar, prevoz), govori za Petface Svetlana Kovačević iz beogradskog naselja Busije.

Ona navodi da nema nikakvu fizičku pomoć, a udruženje nema volontere iako je apel za njima na Fejsbuk stranici držala mesecima. Niko se nije odazvao ovim pozivima.

-Od trenutka preuzimanja do udomljavanja (na koje neki psi čekaju više godina, potpuno zaboravljeni) pas je moja briga i moja odgovornost. Jedinu pomoć imam u sinu, da ode i preuzme nešto ili slično. U poslednje vreme se uključuje malo oko marketinga, kaže Svetlana.

Ovo udruženje se finansira iz donacija dobrih ljudi, a kako navodi naša sagovornica, na apele za pomoć se odazivaju uvek isti, mali krug ljudi. Takođe, finansiraju se i od sopstvenih zarada.

-Naravno da su finansije najveći problem, jer valjana briga i nega 49 pasa mnogo košta. Godinu 2018, želimo, ja pogotovo, što pre da zaboravimo. Uspomene na četiri psa koja smo izgubili u toj godini, naravno, nosimo sa sobom, sve ostalo neka ostane tamo. S obzirom na to da sam u udruženju, praktično sama, mislim da preko 50 spasenih pasa u prošloj godini nije malo, ocenjuje Svetlana.

Ovim napaćenim šapicama možemo pomoći: Svetlana Kovačević 061 309 40 44; Udruženje Zoi, Ugrinovci; Erste bank 340-11012974-81; PayPal sa naznakom za Zoi vladabgpansion@gmail.com

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAKVA PRIČA: Pas je čekao godinama vlasnike, a ONDA IH NIJE HTEO! (VIDEO)
Sledeći tekstPRONAĐEN NA IZDISAJU: Kao živi leš je lutao po ŽIVOM BLATU, bez ikakve nade! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime