Naslovna VESTI PSI OTKRIVENO STRAVIČNO MESTO: Na ostrvu na Dunavu pronađeno 30 pasa u kavezima...

OTKRIVENO STRAVIČNO MESTO: Na ostrvu na Dunavu pronađeno 30 pasa u kavezima koji se verovatno spremaju za borbe!

4
otkriveno stravicno mesto petface
Foto: Ilustracija

Zvanično, u Srbiji ima 750 opasnih pasa. Postavlja se pitanje da li je to pravi broj, kada se zna da samo u Beogradu ima nekoliko lokacija gde se organizuju ilegalne borbe pasa, piše na sajtu Radio Televizije Srbije.

Ekipa RTS-a snimila je kadrove „opasnih pasa“ na jednom malom ostrvu na Dunavu. Kadrovi su smimljeni tokom policijskog nadzora kada su pripadnici Rečne policije reagovali nakon prijave.

Više od 30 “pitbul terijera” i “staforda”, ali i drugih rasa očigledno se obučavaju za međusobne borbe, a o tome govori ring koji je smešten u centralnom delu ostrva. Ovo je drugi boravak ekipe RTS-a u blizini ostrva koje je otkriveno godinu dana ranije i slučaj je prijavljen policiji.

PROČITAJTE I:

SUMNJIVA POSLA: Zašto i kojim ZAKONOM je ekipi TV N1 zabanjeno da uđu u azil za pse u Bačkoj Palanci?

Tada su psi bili vezani lancima dugačkim 10 metara. Da bi ušli u ring trening je surov.

-Tu se ti psi izgladne. Onda se dovode neki slabiji psi koje oni napadaju, jednostavno da bi oni osetili tu agresiju, krv i to sve skupa, taj neki ubilački nagon. Ta neka agresija kod njih provocira na jedan način, navodi za RTS Vladimir Terzin, doktor veterinarske medicine. 

otkriveno stravicno mesto petface

Obračuni životinja sa ubilačkim instiktom organizuju se na periferiji grada, za iznos od nekoliko desetina hiljada evra. Posle surove borbe rane se saniraju u hiruškoj sali, a više od 80 odsto pasa ugine.

-To su povrede abdomena pre svega, unutrašnjih organa, prelomi ekstremiteta i tu je oporavak vrlo težak i veoma spor. Sa druge strane, imamo informaciju da se ti psi, teško povređeni, jednostavno ni ne leče, nego se odmah eutanaziraju, kaže Terzin.  

Prilog možete pogledati na sajtu RTS

Ministarstvo poljoprivrede je formiralo centralni registar opasnih pasa, koji sadrži precizne podatke o tome koliko u gradu ima pitbula, pitbul terijera, staforda i američkih staforda.

-Tu postoji jedan problem što su ti psi većinom nečipovani, što je po našem zakonu krivično delo, tako da može da se nađe i u Krivičnom zakoniku. Međutim, pošto su ti psi na kraju krajeva nekakva potrošna roba, nešto što služi za taj ring, jednostavno nisu kućni ljubimci, u ovom registru koji postoji pri Ministarstvu poljoprivrede uglavnom su registrovani psi koji su kućni ljubimci i koji imaju gazde, ističe Terzin.

otkriveno stravicno mesto petface

Prodaje se pitbul, mužjak crne boje u punoj snazi idealan za borbu, cena je 60 evra. Ovako glasi skandalozni oglas postavljen na internet stranici, iako su ilegalne borbe pasa zabranjene. To nije sve. Pojedini vlasnici na sajtovima razmenjuju utiske sa borbi i prodaju opremu za treniranje. Iz Ministarstva poljoprivrede apeluju na građane da prijave ilegalne borbe pasa, navodi RTS.

Kako nezvanično saznajemo, samo je jedna od nekoliko lokacija u Beogradu na kojima se organizuju ilegalne borbe pasa. Krivični Zakon je jasan i predviđa zatvorsku kaznu do tri godine i novčanu kaznu. Teško je ući u trag organizatorima, među kojima, kako smo saznali, ima i žena. U 2016. godini u Srbiji je podneto 423 krivične prijave, ali je poražavajuće da su epilog dobile samo dve prijave.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSUMNJIVA POSLA: Zašto i kojim ZAKONOM je ekipi TV N1 zabanjeno da uđu u azil za pse u Bačkoj Palanci?
Sledeći tekstZBOGOM FLAVIJA: Uginula “najtužnija” slonica na svetu! (VIDEO)

4 KOMENTARA

  1. Ostrvo je preko puta Zemuna. Ljudi koji plove su na forumima pisali o tome još pre 4 godine kada su počeli da ostavljaju pse.Očigledno da niko nije reagovao jer koliko vidim iz teksta to je baš profitabilan posao . Što se krši zakon nema veze. POTROŠNA ROBA koji odvratan termin za živo biće.

  2. Pa sta radi policija? Obilazi lokacije?!
    Znaci ,zna se sve ali policija i tužilaštvo, sudije ne rade svoj posao!!!.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime