Naslovna VESTI MAČKE OVO MAČKE MRZE: 7 stvari koje vaša mačka nikako ne podnosi kod...

OVO MAČKE MRZE: 7 stvari koje vaša mačka nikako ne podnosi kod vas! (VIDEO)

0
ovo mačke mrze petface

Deluje vam da je vaša mačka uznemirena ili tužna? Ono što muči vašu mačku moglo bi biti bilo šta što i vas ponekad muči. Od usamljenosti, pokvarene hrane do preglasne muzike. Mačke i ljudi imaju više sličnosti nego što možda mislite.

Takođe, možda ste radili neke stvari pogrešno i nesvesno prouzrokovali uznemirenost vašeg ljubimca. Ne brinite, imamo rešenje za vas. Ovo nemojte raditi i  vaša maca neće više biti neraspoložena.

PROČITAJTE I:

Pitanje koje muči sve vlasnike: DA LI MAČKA TREBA DA PIJE MLEKO?

DA LI SU OVO ŠTENCI ILI NE: Pronašao kutiju sa napuštenim štencima – ili zapravo ne!?

TAJNA VREMENSKE KAPSULE: Čovek otvorio 120 godina staru vremensku kapsulu i u njoj našao ovo! (VIDEO)

Ne vole da se osećaju usamljeno

Uprkos predrasudama, mačke ne vole samoću! Tačno je da svoju mačku možete ostaviti samu duže nego psa, ali mačići žude za pažnjom, druženjem i ljubavlju kao i bilo koja druga bića. Ako vašu macu ostavite suviše dugo samu pojaviće se osećaj tuge koji može prerasti u depresiju.

Razumemo da imate preopterećen raspored, ali sigurno možete da izdvojite malo vremena za svog ljubimca.  Čak i 15 minuta igre na svakih nekoliko sati održaće je srećnom i zdravom. Još bolje rešenje? Razmislite o usvajanju druge mačke, tako da uvek ima društvo.

ovo mačke mrze petface

Mačke mrze prljave kutije za nuždu

Korišćenje prljavog wc-a, u javnosti ili kući nikome ne prija, zar ne? Pa, mačke se osećaju isto tako kad koriste prljave kutije za nuždu.

Važno je svaki dan ili barem svaki drugi dan čistiti kutiju za nuždu vaše mačke, zavisno od broja mačaka koje imate i njihovih navika. Razmislite o investiranju u kutiju za samočišćenje.

ovo mačke mrze petface

Mačke ne podnose pokvarenu hranu

Verovatno ne želite da kopate u velikom tanjiru pokvarene hrane i iznenadite se! Ni vaša mačka. Ne samo da nije prijatnog mirisa ili pokvarena hrana ima loš ukus, već se vaša mačka može i razboleti. Bakterije poput salmonele i stafilokoka mogu se naći u hrani koja je bila otvorena predugo, posebno u toplijim mesecima.

Kad god služite obrok svom ljubimcu, obavezno proverite rok trajanja hrane koju jede.

ovo mačke mrze petface

Mačke mrze lekove

Kada se osećate loše, često ne volite da pijete lekove. A isto važi i za vašu mačku. Prilikom uzimanja lekova, mnoge mačke neće da otvore vilicu, drže tabletu u jednjaku ili je samo izbacuju. Bez obzira da li je vašoj mački potreban lek protiv prehlade, infekcije ili ima hronično stanje koje zahteva neprestano davanje lekova, neophodno je da iskustvo postane malo prijatnije za nju.

Potrudite se da vašoj mački bude ugodno dok joj dajete lek. Nagradite je malom poslasticom. Zatim odredite raspored lekova, kako bi ona znala šta da očekujete i kada. Ako i dalje imate problema sa davanjem tableta, postoji puno mekih poslastica u koje možete da umetnete tabletu.

ovo mačke mrze petface

Mačke ne podnose preterano agresivno maženje

Ako imate mačku, znate da postoje određena područja koja voli da im mazite, ali i ona koja ne podnose. Ukoliko je mazite tamo gde ne voli, ona će frktati, ogrebati vas ili ugristi.

Želite da usrećite svoju mačku? Mačke obožavaju maženje po glavi i vratu, pa je najbolje da se pridržavate tih regija. Vole nežne pokrete, bez preteranog ,,gnjavljenja’’. Obratite pažnju na njeno ponašanje i signale tela da biste razumeli šta joj najviše prija, a šta joj se nikako  ne sviđa.

ovo mačke mrze petface

Mačke ne vole konkurenciju drugih mačaka

Bilo da se svađaju oko hrane, prostora, igračaka ili pažnje svojih vlasnika, mačke mogu postati ljubomorne jedna na drugu. Nažalost, ta se ljubomora može prerasti u agresiju, ali i na pogrešno usmerenu agresiju. Na primer: Ako se kućna mačka oseti kao ugrožena od strane neke mačke spolja, ali je ne može napasti, kućna mačka će svoju agresiju preusmeriti na drugu mačku u kući.

ovo mačke mrze petface

Mačke mrze buku

Od grmljavinske oluje, svađe, do vatrometa, puno buke i gužve mogu ozbiljno potresti vašu mačku. A hronični stres od glasne buke može da prouzrokuje niz problema u ponašanju i zdravlju, uključujući neraspoloženost, agresiju ili depresiju, kao i gubitak dlake i nedostatak apetita.

Pokušajte da ograničite izloženost mačke glasnim zvucima. Držite je u tihom i sigurnom prostoru tokom lošeg vremena, izbegavajte puštanje baš glasne muzike kao i pojačavanje jačine zvuka na televizoru.

ovo mačke mrze petface

Pokušajte da izbegavate stvari koje čine vašu macu nesrećnom i imaćete najboljeg prijatelja na svetu!

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMAJKA ZA PRIMER: Čivauva brine o bebama rakuna kao da su njene! (VIDEO)
Sledeći tekstMUP NA INSTAGRAMU: “Vlada Srbije je odlučila da povuče odluku o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca!” (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime