Naslovna VESTI PSI PANČEVO: „Ne volim je i hoću da je se rešim“! Nađimo Čigri...

PANČEVO: „Ne volim je i hoću da je se rešim“! Nađimo Čigri NOVI DOM!

1

Koliko god se opirali da poverujemo da ljudi koji imaju životinje ne brinu o njima onako kako one zaslužuju, takve stvari se, ipak, dešavaju svuda oko nas. Ova priča nas vodi u Pančevo, pravo do kuce koja se zove Čigra. Ona trenutno živi u opskurnim uslovima, čekajući bolje dane.

Ovu mešanku je, kako navodi Udruženje „Ekolibrium“ iz ovog grada, pre otprilike godinu dana, nepoznato lice ubacilo u dvorište jedne kuće. Nažalost, preslatka kuca nije imala sreće da makar i greškom (ukoliko pretpostavimo da nije ubačena s nekim ciljem), uđe u dom u kom će joj biti pruženi ono što je svakom psu neophodno – ljubav i pažnja.

pančevo petface 1

Štaviše, njoj nije pružena ni osnovna lekarska nega. Nije čipovana, niti vakcinisana, sterilisana, a ni očišćena od parazita. Ono što je još gore i verovatno najtužnije, ona život provodi na kratkom lancu, koji je toliko kratak, da ne može čak ni da uđe u kućicu. 🙁

Pročitajte još: Ova četiri dečaka oslobodila su vezanog psa i pružila mu šansu za novi dom!

– Ako se pitate zašto je to sve tako, na licu mesta smo dobili i odgovor –  ne volim je i hoću da se je rešim, rekla je vlasnica kuce, a prenelo je Udruženje na svojoj fb stranici.

pančevo petface

Kuca čak nije imala ni ime, pa su joj dali ime Čigra. Dobija redovno porciju granula, ali to jednostavno nije dovoljno da bi preživela ove uslove. Uprkos teškom životu, bez trunke pažnje, bez slobode, Čigra je baš kao i njeno „trenutno“ ime… vesela, veoma draga i umiljata, spremna da bude nečiji pas… a ne bilo čiji.

Pročitajte još: SLOBODA NEMA CENU: KIKIRIKI od malena živi VEZAN na lancu!

Nijedna životinja, nijedan pas ovo ne zaslužuje… Čigra zaslužuje novi dom! Ukoliko vam je potrebno da vam se neko od srca obraduje kada vas vidi, udomite Čigru i učinite dobro delo!

SHARE dalje! 🙂 Više informacija možete dobiti putem telefona: 064 5450 009!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.