Naslovna VESTI PSI MIT ILI ISTINA: vole se kao pas i mačka

MIT ILI ISTINA: vole se kao pas i mačka

3
pas i mačka petface

pas i mačka: Izreka: “Vole se kao pas i mačka ” –  uvek upućuje na neslaganje između pojedinaca i netrpeljivost koja među njima vlada. Međutim, od svakog pravila, postoji izuzetak, a mi smo za vas pripremili ne jedan, već  15 „izuzetaka“. A gotovo smo sigurni da, kada pregledate celu galeriju, dovešćete u pitanje valjanost ove izreke.
Svima je poznato da se psi i mačke ne vole. Da li ste se ikada zapitali zašto je tako? Pre nego što su oni počeli da žive u zajednici sa ljudima, svoju hranu su morali da ulove sami. Samim tim, jedni drugima su bili konkurencija, pa su se često sukobljavali kako bi preživeli. Danas, budući da većina pasa i mačaka živi pod čovekovim krovom, razloga za nesporazume ove vrste ne bi trebalo da bude. Međutim, ovaj sukob im je ostao usađen u genima.

pas i mačka petface

Takođe, među njima postoje i razlike u navikama  i ponašanju. Psi su mahom druželjubiva i srdačna bića, pa nisu bez razloga čovekovi najbolji prijatelji. Sa druge strane, mačke su više osobenjaci koje imaju svoj posebni svet i više su okrenute sebi, nego drugima.
Treba imati u vidu i da oni svojim govorom tela, ukazuju na različita osećanja. Pa tako, dok kod pasa, mahanje repom ukazuje na to da su srećni i prijateljski nastrojeni, kod mačaka to nije slučaj i može upućivati na to da su ljute.

pas i mačka petface

Kada osvetljavamo ovaj sukob, ne treba ni da zaboravimo da je psima svojstveno da „ganjaju“ sitnije životinje, pa tako i mačke. Pa tako često imamo situacije da krznene primadone spaze „neprijatelja“, počinju da beže, a psi, sa druge stranje, to doživljavaju kao poziv za igru.
Smatra se da pravim vaspitanjem, od najranije dobi, vlasnici mogu preduprediti neželjeno ponašanje među psima i mačkama, a da mogu stvoriti čak i harmonične odnose. Ipak, ne treba izgubiti iz vida da, ipak, postoje rase koje ipak ne mogu razviti potpunu toleranciju prema mačijem svetu.

pas i mačka petface

Sada, pošto smo razmotrili ovaj sukob u životinjskom svetu, koji vlada od najdavnijih vremena, predlažemo vam da pogledate našu medenu galeriju. U njoj su prikupljene fotografije, koje su sve samo ne prikaz neprijateljstva ove dve vrste.

Mi uvek glasamo za mir i ljubav, a vi?

Kliknite na fotorgrafiju radi uvećanja:

 

 

 

 

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAO ROĐENA BRAĆA: ova dva pitbula istopiće vam srca
Sledeći tekstZA SVAKU POHVALU: policajac pomogao ježu

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime