Naslovna VESTI PSI 15 tajni koje vaši ljubimci kriju od vas! (FOTO)

15 tajni koje vaši ljubimci kriju od vas! (FOTO)

0
ljubimci

Ponašanje ljubimaca nije uvijek jasno, a ume i da se dogodi i da znakovi koje vlasnici tumače na jedan način, zapravo znače nešto potpuno drugo. Obratite pažnju na vašeg ljubimca, jer to što mislite da je on srećan i da mu nešto prija uopšte ne mora to i da znači. Mislite da je pas srećan ako maše repom, ali i tu ima razlike ako maše na levu ili na desnu stranu. Mahanje repom na levu stranu je znak straha i želje da se od povuku od nečega što im svtara ansksioznost.

1. Mahanje repom nije uvek znak dobrog raspoloženja

Istraživači su na sonovu dugogodišnjeg posmatranja utvrdili da postoje dve vrste mahanja repom. Mahanje koje vuče na desno je znak sreće i interesovanja, a mahanje repom koje vuče na levu stranu je znak straha i želje da se od povuku od nečega što im svtara ansksioznost.

vredno vežba, petface, policijski pas

2. Igra s mačkom koja uključuje laser – nije srećna igra

Mačke su po prirodi lovci i osećaju se isfrustrirano kad nakon dugotrajnog lova (u ovom slučaja crvene tačke na zidu) ništa ne ulove. Bilo bi dobro da vlasnici mačaka koji vole ove igru na kraju mački ipak ‚‚podmetnu” neku igračku na kojoj će laser završiti. Na taj način će mačka ‚‚uloviti” svoj plen i zadovoljno potražiti novu zanimaciju.

3. Užasavaju se dana za ulepšavanje u koji je uključeno korišćenje fena za sušenje dlake

Da bi ljubimci imali pahuljastu dlaku nakon kupanja nemojte sušiti dlaku fenom.Dovoljno je da dobro istrljate dlaku i pospete koren dlake s malo gustina i očešljate. Gustin će apsorbovati ulje i masnoću i pomoći u raspetljavanju dlake.

5 ŽELJA KOJE TREBA ISPUNITI PSU PRE NEGO ŠTO UMRE

POLICIJA SPASLA PSA! Nestao pas pronađen na neverovatnom mestu!

4. Nemojte požurivati obavljanje nužde

Vlasnici pasa često nemaju strpljenja da čekaju ‚‚dugotrajno” nameštanje svojih ljubimaca u pozu za obavljanje nužde. Ali, to je bitan deo obavljanja nužde budući da psi imaju instinkt da e poravnjaju se s magnetnim polovima. Ovaj zaključak su doneli istraživači koji su proučavali 70 pasa i njihovo ponašanje pre, za vreme i nakon obavljanja nužde.

5. Previše spavanja uticaće na ličnost ljubimca

Previše spavanja će imati negativan uticaj na psa i mačku, jer će s vremenom postajati sve pasivniji i sve manje će ‚‚komunicirati” sa svojom okolinom.Većina bihevioralnih tegaba koje se pojavljuju kod pasivnih ljubimaca je moguće rešiti češćim šetanjem ili igrom. Treba ih samo podstaći.

6. To što je ljubimac star ne znači da mu treba ugađati hranom

Ako ljubimac ima artritis, biće srećniji ako mu date dnevni dodatak s glukozaminom i kondroitin sulfatom, koji štite hrskavicu zglobova. I prebacite ga na hranu koja je odgovarajuća za životinje njegove dobi.

7. Ako se ljubimac izgubi…

Prva stvar koju vlasnik mora da uradi je da pozove svako sklonište za životinje u blizini i to ne jednom, nego svaki dan. Većina skloništa drže pronađenu životinju samo određeni vremenski period, a nakon tog perioda životinja odlazi na eutanaziju.

8. Ljubimci su stvorenja navike i najmanja promena u ponašanju je znak bolesti

Ako vašem ljubimcu treba sat vremena da pojede svoju hranu umesto 60 sekundi kao i obično,ako se brže umara dok se igrate, ako češće urinira, ili ako izgleda da pije više vode, nazovite odmah veterinara.

9. Jedenje trave nije uvek znak da je pas pojeo nešto pokvareno

Ponekad psi jednostavno vole da pojedu malo trave. Ali, ponekad je to i znak da psu nešto od hrane nije dobro ‚‚leglo na želudac” i pokušavaju da se podstaknu na povraćanje.

velika podrška, petface

10. Pripazite na znakove anksioznosti kod ljubimaca koji imaju kontakt s decom

Lizanje, povlačenje ušiju unazad, okretanje glave ili zevanje za vreme igre s detetom su znaci anksioznosti i želje ljubimca da se makne iz te situacije. Ako ne reagujete pre ili posle, vučenje za rep ili uši ili grubo maženje bi moglo da se završi odlaskom kod doktora.

11. Ako psa ostavite u dvorištu nemojte se zavaravati da će se on dobro zabavljati

Vrlo verovatno će se pas smestiti na jednom mestu i čekati vaš povratak (najčešće kod ulaznih vrata u kuću ili dvorište). Vaš ljubimac želi da bude s vama i nije mu potrebno dugo istrčavanje, šetanje ili njuškanje. Radije će se smestiti u svoj kutak boravka ili hodnika i biti s vama.

12. Svi psi vole da love stvari…

Ali budite pažljivi kod izbora frizbija i loptica. Tvrđi materijali mogu povrediti njihove zube i desni pa birajte mekanije i manje loptice ili frizbije kako se ne bi povredili tokom igranja.

13. Prvi kontakt s novim ljudima će lakše proći ako se prilagodite njihovom tempu

Najbolje što možete da uradite je da zamolite novu osobu da čučne i pogleda u stranu. Tad će vaš ljubimac osetiti hrabrost da mu se približi i lagano je ponjuši i da dobije potrebne informacije.

14. Ljubimac se ukoči kad želite da ga pomazite

Ovo je jasan znak da ljubimcu na odgovara maženje ili mu se ne sviđa što ga neko dira. Ako je u pitanju vlasnik, ljubimac će mu dopustiti da ga mazi, ali se neće dobro osećati, biće pod velikim stresom.

15. Nemojte zamerati ljubimcu što vam gura svoju guzu

To trebaa da shvatite kao kompliment. Još od malih nogu psi i mačke su naučili da ih mama čisti i da su uz nju sigurni. Ako vam vaš ljubimac gura svoju guzu, znači da vas doživaljava kao majčinsku figuru.

Preuzeto: Espreso.rs / Izvor: rd.com

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

ljubimac pas

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPET ŠOP iz Zrenjanina pomaže napuštenim životinjama! A pogledajte i kako!
Sledeći tekstUHVAĆENI ŠVERCERI PASA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime