Naslovna VESTI PSI Pogledajte u kom gradu je UPRAVO zabranjeno novo usvajanje pasa, jer “PAS...

Pogledajte u kom gradu je UPRAVO zabranjeno novo usvajanje pasa, jer “PAS JE ZA CELI ŽIVOT, NE SAMO ZA PRAZNIKE”!

0
Pas je za celi život petface

Pas je za celi život, ne samo za Božić – čuveni je slogan nove reklamne kampanje koja osvaja svet! Cela ideja krenula je iz Nemačke, gde je na snagu stupila zabrana novih usvajanja pasa! Ova kampanja usmerena je na smanjenje broja napuštneih životinja, nakon praznika!

– Nakon Božića, prošle godine, primili smo gotovo 5.000 poziva od ljudi koji žele da nam predjau svog psa. Mnogi od njih su bili Božićni pokloni, koji “nisu ispunili očekivanja” ili su vlasnici jednostavno shvatili šta znači biti odgovorni vlasnik. Tako da ove godine želimo da podsetimo da je PAS ZA CELI ŽIVOT, NE SAMO ZA BOŽIĆ, napisali su iz berlinskog skloništa za životinje!

VIDEO posle koga ćete shvatiti da pas NIJE dobar poklon za praznike!

Ovo sklonište je inače najveće u Evropi, a nadaju se da će kampanja smanjiti brojj onih životinja koji služe samo kao poklon za predstojeće praznike!

Pas je za celi život petface

-Životinje su živa bića sa potrebama i osećanjima. Nisu baš pogodni kao poklon iznenađenje, navode oni.

U Bremenu, takođe, posle 18. decembra, nijedna od 500 životinja neće biti dostupna za udomljavanje, a lokalni mediji prenose da se mnogi nemački gradovi priključuju ovoj sjajnoj akciji!

NEMA UDOMLJAVANJA ZA PRAZNIKE: Psi i mačke nisu poklon, već prijatelji za ceo život!

Problem je, prema zagovornicima zabrane, u tome što se kućni ljubimci često kupuju impulsivno, u poslednjem trenutku.

-Odluka o čuvanju životinje ne sme se  donositi “tek tako” – cela porodica mora biti uključena u proces donošenja odluka, rekla je Klaudija Hamerling iz udruženja za zaštitu životinja u Berlinu.

Pas je za celi život petface

Većina skloništa će i dalje biti otvorena za gledanje – ali će porodice morati da se vrate u januaru, nakon što dobro razmisle da li su spremni za novo biće u svom domu!

Ipak, ne slažu se svi sa potpunim zabranom. U Velikoj Britaniji grupa za zaštitu životinja RSPCA kaže da je za neke ljude, praznični period miran i tih i možda dobra prilika da se ljubimac uvede u kuću, jer porodice tada imaju tendenciju da više vremena provode okupljeni u domu.

Međutim, Dog’s Trust – autor čuvenog slogana o psima koji “nisu samo za Božić” – i ove godine pokrenula je kampanju, kao što je to učinila pre skoro 40 godina.

-Božićni pokloni nisu psi, a psi nisu Božićni pokloni. To je tako jednostavno, rekla je humanitarna organizacija prilikom pokretanja ovogodišnje reklame!

Mi PODRŽAVAMO, A VI?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstEHINOKOKUS KOD MAČAKA: Zbog ovog parazita mace mogu da povraćaju, a i da budu neraspoložene!
Sledeći tekstČOVEK MAŠI UKRAO PSA U CENTRU BEOGRADA: Novčana nagrada za onog ko vrati buldoga Sana!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime