Naslovna VESTI PSI Pas odbranio vlasnika od opasne zvečarke, pa “zaradio” ožiljak!

Pas odbranio vlasnika od opasne zvečarke, pa “zaradio” ožiljak!

0
pas odbranio vlasnika petface
Foto: Twitter

Nije redak slučaj da se pas ponese hrabro i ustane protiv jačeg protivnika. Naši četvoronožni drugari redovno nam dokazuju koliko nas vole i koliko im značimo, pa tako i zarad naše bezbednosti ugroze sopstveni život.

Jednog dana u Arizoni, čovek je izveo svog psa Toda u šetnju po šumi. Mirno i polako su koračali sve dok Tod nije osetio opasnost. Pas je primetio da se njegovom vlasniku približava zvečarka i isprečio joj se na put. Borio se sve dok zmija nije odustala i otišla.

Nemački ovčar spasio je baku i njenu unuku od smrtonosne zvečarke!

Stojički je podneo borbu čak i kada ga je zmija ugrizla za njušku nije odustao. Pokazao je hrabrost i spremnost da se suprotstavi ovoj otrovnici i tako zaštiti svog dvonožnog prijatelja. Kada se zmija udaljila, vlasnik je brzo uzeo svog psa i odveo ga kod najbližeg veterinara kako bi ga spasao od ujeda zmije.

Protivotrov koji mu je dao veterinar delovao je i spasao život velikom junaku. Nakon ujeda zaradio je na desnoj strani njuške nekoliko krasti i otok.


Tod se brzo oporavlja, postao je i hit na društvenim mrežama. Sada svako ko čuje ili pročita ovu priču izgugla sliku malog, četvoronožnog junaka i postavi je na svoj Fejsbuk, Tviter ili Instagram profil kako bi sa ushićenjem podelio neverovatnu priču o tome na šta je sve spreman pas za svog vlasnika da uradi.

Pomozite svom ljubimcu nakon ugriza otrovnice

Kada se pas susretne sa zmijom neretko dođe do borbe, što je za vašeg ljubimca ako je u pitanju otrovnica – loše. Kada otrovnica ugrize psa, svakako najbolja opcija jeste hitan odlazak kod najbližeg veterinara. Veterinać će mu ubrizgati protivotrov i sanirati ranu.

pas odbranio vlasnika petface
Foto: Twitter

Ali, ne treba čekati da sve veterinar odradi. Dajte prvu pomoć svom ljubimcu tako što ćete mu podvezati ranu 5 do 10 centimetara iznad mesta ujeda, kako biste usporili širenje otrova dalje kroz krv u telo.

Ovo je ono što možete da učinite za vašeg psa i u takvoj situaciji ne oklevajte, kao što ni on nije kada je stao ispred zmije da ne bi ugrizla vas.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKORNJAČE NA JELOVNIKU: Da li biste ih pojesti?
Sledeći tekstČUVENI HRVATSKI KANTAUTOR PRESREĆAN: Pronašao sam Kikija posle 15 dana potrage!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime