Naslovna VESTI PSI Nemački ovčar spasio je baku i njenu unuku od smrtonosne zvečarke!

Nemački ovčar spasio je baku i njenu unuku od smrtonosne zvečarke!

0
zvečarke petface

Koliko su psi požrtvovani i hrabri, pisali smo nebrojeno puta do sada. Kada su njihovi vlasnici u opasnosti , neretko će žrtvovati sopstveni život da im pomognu. Da je to tako, potvrđuje i priča o jednom četvorornožnom junaku koji je spasio baku i njenu unuku od smrtonosne zvečarke.

Pročitajte još: HRABROST BEZ PREMCA: Pas brani vlasnika od smrtonosne zmije! (VIDEO)

Sedmogodišnja Holi DeLuka i njena baka bezbrižno su uživale u njihovom dvorištu u Tampi, na Floridi ni ne sluteći da se nalaze u velikoj opasnosti. U njihovoj neposrednoj blizini nalazila se Istočna dijamantska zvečarka, najveća i najteža otrovna zmija koja živi na američkom kontinentu. Srećom po njih dve, opasnost je spazio nemački ovčar po imenu Haus i isprečio se između njih i opasnog reptila.

Po rečima devojčicine mame, kada je zvečarka prišla Holi i njenoj baki, pas je stao između njih kako bi ih sačuvao od ugriza ove otrovnice:

U njegov temperament je usađeno da sačuva moju kćerku. On je stao između nje i zmije i nije se pomerao. Svojim telom je primio ujede ove otrovne zmije koji su bili namenjeni mojoj kćeri. Sledeća stvar koju smo uočili je krv svuda okolo i njega kako šepa i cvili.

zvečarke petface

Ovakva hrabrost i rešenost da se pomogne zaista ostavljaju bez daha. Ono što zadivljuje u celoj priči jeste činjenica da je Haus udomljeni pas koji jespašen sa ulice. On je u porodicu DeLuka stigao kao zamena za psa koji je preminuo nedavno.

Nakon što je prvobitni šok prošao, utvrđeno je da je ovoh hrabrog nemačkog ovačara zvečarka ujela tri puta, kao i da mu je tom prilikom ubrizgala veliku količinu otrova. Ovaj incident se dogodio 9. maja, a Haus je bio na intenzivnoj nezi gde je primao protivotrov. On se tada borio za život, a bilo je pitanje da li će preživeti.

Pročitajte još: ZAHVALNOST: Udomljen doberman iz azila, spasio život bebi!

S obzirom da su dnevni troškovi Hausovog boravka na intenzivnoj nezi oko 1.500 dolara, porodica je bila primorana da otvori stranicu GoFundMe putem koje će prikupljati donacije. Pri tom, treba napomenuti da jedna bočica protivotrova staje oko 620 dolara, a ovaj pas prima četiri bočice dnevno. Troškovi su ubrzo narasli na preko 10.000 dolara.

Poslednji izveštaji kažu da su donacije počele da pristižu i da bi uskoro novac trebalo da bude prikupljen. Ipak, ono što je još bitnije je da prognoze lekara da će se ovaj hrabri pas izvući.

Zaista, zaista neverovatna priča o jednom psu heroju. 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstCAR: Dao otkaz, prodao kuću i svu imovinu i sa mačkom krenuo u avanturu života!
Sledeći tekstSTRAVA: Odveli su ljubimca kod grumera, on mu polomio rebra i probušio pluća!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime