Naslovna VESTI PSI BEOGRAD: Pas Sizif istrčao maraton i pomogao da porodica Dudaš dobije KUĆU!

BEOGRAD: Pas Sizif istrčao maraton i pomogao da porodica Dudaš dobije KUĆU!

0
Pas Sizif petface

Definitivno najlepša vest dana – u skladu sa suncem koje ga prati 🙂 Naime, humanitarni ultramaraton “Korakom do kuće od srca” trčao se od platoa ispred Hrama Svetog Save u Beogradu do Zrenjanina. Pretrčano je 82 kilometra, sa ciljem da se obezbede sredstva za kupovinu kuće porodici Dudaš.

Osim neverovatne humanosti i izdržljivosti ovih maratonaca, nema ništa neobično, zar ne? Da ovaj maraton bude drugačiji od drugih, pobrinuo se pas po imenu SIzif 😉

Naime, timu se još u Beogradu priključio pas. kojem su ultramaratonci dali simbolično ime Sizif. Sjajnim trkačima se ispod Pančevačkog mosta, na samo par kilometara od početka trke pridružio Sizif i sa svojim novim drugarima otrčao sve do Zrenjanina.

FOTO: Ovako smo se proveli na maratonu trčeći sa psima!

-Sve što se desilo samo mogu da kažem da je pravo čudo. Pridružio im se kod Pančevačkog mosta, a svi smo mislili da će odustati. Međutim, kada je došao do Zrenjanina rešio sam – ide kod mene kući. Dao je sve od sebe, kaže Vladimir Vuletić, vozač kola hitne pomoći, za RTS.

Sizif je trenutno kod Vladimira kući, a od porodice Vuletić dobiće sve što mu bude potrebno.

Pas Sizif petface

-Volimo životinje. Dugo nismo hteli da uzmemo psa, jer smo ostali bez našeg. Ipak, sad kad se maratonac pojavio, postao je član porodice,  ističe Vladimir.

I za državnog rekordera u ultramartonu, Ivana Miškeljina, ovo je prava senzacija, jer kako kaže nikada nije učestvovao u trci u kojoj je jedan pas pretrčao deonicu od skoro 80 kilometara.

KAKAV TAKMIČAR: Ovaj pas je istrčao polu-maraton i to SLUČAJNO!

-Ovo je za mene senzacija. Potpuno sam iznenađen. Jedan filozof je davno rekao da su psi prerušeni anđeli koji su došli da nas nauče kako da volimo i budemo odani. Sizif je svoju odanost pokazao do kraja, navodi ultramaratonac.

Miškeljin priznaje da je posumnjao da će Sizif moći da završi trku, pa ga je podigao i stavio u vozilo, ali on je hteo da bude u automobilu, već je grebao i tražio da izađe.

-Ta životinja je održala mnogim ljudima lekciju u humanosti, zaključio je Miškeljin.

PA KO JE TO ZVEZDA DANA!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.