Naslovna VESTI PSI BEOGRAD: Pas Sizif istrčao maraton i pomogao da porodica Dudaš dobije KUĆU!

BEOGRAD: Pas Sizif istrčao maraton i pomogao da porodica Dudaš dobije KUĆU!

0
Pas Sizif petface

Definitivno najlepša vest dana – u skladu sa suncem koje ga prati 🙂 Naime, humanitarni ultramaraton “Korakom do kuće od srca” trčao se od platoa ispred Hrama Svetog Save u Beogradu do Zrenjanina. Pretrčano je 82 kilometra, sa ciljem da se obezbede sredstva za kupovinu kuće porodici Dudaš.

Osim neverovatne humanosti i izdržljivosti ovih maratonaca, nema ništa neobično, zar ne? Da ovaj maraton bude drugačiji od drugih, pobrinuo se pas po imenu SIzif 😉

Naime, timu se još u Beogradu priključio pas. kojem su ultramaratonci dali simbolično ime Sizif. Sjajnim trkačima se ispod Pančevačkog mosta, na samo par kilometara od početka trke pridružio Sizif i sa svojim novim drugarima otrčao sve do Zrenjanina.

FOTO: Ovako smo se proveli na maratonu trčeći sa psima!

-Sve što se desilo samo mogu da kažem da je pravo čudo. Pridružio im se kod Pančevačkog mosta, a svi smo mislili da će odustati. Međutim, kada je došao do Zrenjanina rešio sam – ide kod mene kući. Dao je sve od sebe, kaže Vladimir Vuletić, vozač kola hitne pomoći, za RTS.

Sizif je trenutno kod Vladimira kući, a od porodice Vuletić dobiće sve što mu bude potrebno.

Pas Sizif petface

-Volimo životinje. Dugo nismo hteli da uzmemo psa, jer smo ostali bez našeg. Ipak, sad kad se maratonac pojavio, postao je član porodice,  ističe Vladimir.

I za državnog rekordera u ultramartonu, Ivana Miškeljina, ovo je prava senzacija, jer kako kaže nikada nije učestvovao u trci u kojoj je jedan pas pretrčao deonicu od skoro 80 kilometara.

KAKAV TAKMIČAR: Ovaj pas je istrčao polu-maraton i to SLUČAJNO!

-Ovo je za mene senzacija. Potpuno sam iznenađen. Jedan filozof je davno rekao da su psi prerušeni anđeli koji su došli da nas nauče kako da volimo i budemo odani. Sizif je svoju odanost pokazao do kraja, navodi ultramaratonac.

Miškeljin priznaje da je posumnjao da će Sizif moći da završi trku, pa ga je podigao i stavio u vozilo, ali on je hteo da bude u automobilu, već je grebao i tražio da izađe.

-Ta životinja je održala mnogim ljudima lekciju u humanosti, zaključio je Miškeljin.

PA KO JE TO ZVEZDA DANA!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPrvi put može da se kreće, zbog MAGIJE MODERNE TEHNOLOGIJE! (VIDEO)
Sledeći tekstDa li znate: Koliko dugo traje TERANJE KOD MAČKE?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime