Naslovna VESTI PSI PRETUŽNO: Pas spasilac tuguje na grobu svog druga iz azila (VIDEO)

PRETUŽNO: Pas spasilac tuguje na grobu svog druga iz azila (VIDEO)

0
PRETUŽNO petface

Da li i psi tuguju? Da, jer i oni imaju snažan osećaj povezanosti kako sa ljudima tako i sa prijateljima iste vrste. Ovaj divni pas svakodnevno pokazuje koliko mu je teško zbog prijatelja.

Zove se Tricikl, nekada je bio spasilački pas, a onda je u jednoj akciji izgubio nogu. Već godinama živi u azilu za stare pse Rejnbou Bridž u Džordžiji.

PROČITAJTE I:

10 SAVETA DA ZABAVITE PSE U KARANTINU: Dok traje vanredno stanje – EVO NEKOLIKO SAVETA ZA IGRU! (VIDEO)

LJUBIMCI KOLEGE: Kako izgleda rad od kuće sa ljubimcem! (VIDEO)

NASILJE SE NE ZAUSTAVLJA: Pas je doživeo strahovit udarac koji mu je odneo “POLA LOBANJE”! (VIDEO)

-Mi ljudi, osećaj gubitka teško doživljavamo. – kaže Lester Aradi, vlasnik ovog utočišta. -Psi takođe osećaju tugu, dodaje.
Prvi put je Tricikl pokazao ovakvu vrstu tuge pre četiri godine kada je uginuo njegov prijatelj, takođe spasilački pas mešanac Major. Tricikl je bio prisutan kada su sahranjivali Majora, a sutradan su ga primetili kako leži na njegovom grobu. Svi u prihvatilištu su bili duboko potrešeni.

PRETUŽNO petface

Fotografija koju su nedavno objavili nastala je pošto je Tricikl izgubio još jednog prijatelja, lamu alpaku Trikija starog 21 godinu. Lester kaže da dan provodi ležeći na njegovom grobu, a tek uveče, kad padne noć odlazi u svoj boks. Kaže i da Tricikl gotovo svaku životinju isprati i oda počast tugujući tako što najmanje 3 dana provede na njenom grobu.

PRETUŽNO petface

Inače Tricikl živi okružen raznim životinjama u neverovatnoj harmoniji. U azilu su i konji, koze, lame, alpake i psi. Ovaj azil je poslednji dom ostarelim životinjama ili onima sa posebnim potrebama. Čini se da taj skladni život čini da Tricikl razvija posebnu duhovnu vezu sa svim stanovnicima farme. Vlasnici azila se takođe trude. Svaka životinja koja je bila zbrinuta kod njih sahranjena je zemljištu farme kako bi njihovi duhovi mogli da nastave da žive tamo gde su proveli svoje poslednje dane. Grobove manjih životinja obeležavaju kamenjem i sade cveće.

Na mestu ukopa većih životinja sade drveće voća kako bi „nastavili krug života“. Deci koja organizovano dolaze u posete farmi omogućavaju da uzmu jabuke, kruške i trešnje koje tu rastu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKOTEŽ, IPAK SREĆAN KRAJ: Ova dva psa ostavljena su na hladnoći u kutiji (VIDEO)
Sledeći tekstSTRAŠNO ISKUSTVO! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime