Naslovna VESTI PSI PATRONOVO drugo ime je HRABROST! Otkrio preko 150 eksplozivnih naprava.

PATRONOVO drugo ime je HRABROST! Otkrio preko 150 eksplozivnih naprava.

0
Patron, pas zvani hrabrost

Ovaj dvogodišnji Džek Rasel po imenu Patron svakodnevno rizikuje svoj život sa svojim prijateljima pirotehničarima. Njegovo ime u prevodu znači „Metak“, ali mi bi rekli da je zapravo –  Hrabrost.

Patron, pas zvani hrabrost

Član je specijalne jedinice Ukrajinske vojske koja traži i deaktivira neeksplodirane bombe i eksplozivne naprave zaostale tokom rata u Ukrajini koji još uvek traje.

Pročitajte i ovo: SUVIŠE „OBIČAN“ DA BI GA PRIMETILI – Potresni snimci psa iz azila kojeg niko ne vidi!

Patron svojim njuhom pomaže u pronalaženju ovih opasnih naprava. Mnoge od eksplozivnih naprava su tzv. mine mamci koje pripadnici ruske vojske ostavljaju za sobom. Ove eksplozivne naprave su opasne kako za protivničke vojnike tako i za veliki broj civila. Patron rizikuje svoj život jer ih on pronalazi i ukazuje deminerima na njihovo prisustvo. On je uvek prvi koji dolazi u kontakt sa njima.

Patron, pas zvani hrabrost

Patron za svoju hrabrost ne traži mnogo. Najveća nagrada su mu kriške sira koje mu njegovi prijatelji vojnici daju kad uspešno otkrije opasnu napravu. Do sada je otkrio preko 150 eksplozivnih naprava i radiće svoj opasan posao sve dok bude bilo potrebno. Nažalost, kao i ljudi, Patron nema pravo na grešku. Njegova greška će ga koštati života.

Pročitajte i ovo: LEPI ko LUTKE, ali sudbine RUŽNE i PRETUŽNE!

Veliki broj životinja je stradao tokom dosadašnjih ratnih operacija u Ukrajini. Domaće životinje su često ostavljane na milost i nemilost ratnim razaranjima, gladi, žeđi… Mnogi kućni ljubimci nisu imali sreću da ih vlasnici u brzini povedu sa sobom u izbeglištvo, životinje u zoološkim vrtovima su uginule ili i dalje pate.

Patron, pas zvani hrabrost

Patron sigurno nije jedini pas koji aktivno učestvuje u vojnim operacijama. Koliko je ovakvih junaka izgubilo život prateći ljude koji su primorani da se ubijaju nikada se neće saznati.

Izvor: mirror.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSUVIŠE „OBIČAN“ DA BI GA PRIMETILI – Potresni snimci psa iz azila kojeg niko ne vidi!
Sledeći tekstBUDA – pas koji nema SREĆE! Ceo život nije imao dom a sada ga vratili u azil.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime