Naslovna VESTI PSI KAKAV ČOVEK: pilot preusmerio let kako bi spasao život jednom psu

KAKAV ČOVEK: pilot preusmerio let kako bi spasao život jednom psu

1
pilot preusmerio let petface

pilot preusmerio let: U moru sumornih vesti koje ovih dana slušamo, ovaj postupak zadivio je ceo svet. Naime, jedan pilot, preusmerio je let zbog brige za život jednog četvoronožnog mališana.

Pročitajte još:

PONOS SLUŽBE SPASAVANJA: ovi psi spasioci svake godine sačuvaju preko 3.000 života

Cela priča započinje kada je sedmogodišnji Simba krenuo na svoj prvi put avionom. Propisi kompanije kojom se on vozio nalažu da se životnje ne mogu voziti u kabini sa ljudima, već u delu koji je namenjen prevozu prtljaga. Let se obavljao na relaciji Tel Aviv – Toronto. Nakon poletanja, pilot je primetio da je u delu gde se Simba vozio došlo do kvara na sistemu za grejanje. Budući da su letelica već nalazila na izvesnoj visini temperatura je naglo počela da opada. Za ovog pilota, to je bio znak za prinudno sletanje:

Piloti Er Kanade su pravi profesionalci koji su odgovorni za besprekorno funkcionisanje celog leta. Čim je posada uočila problem sa opadanjem temperature, kapetan je počeo da se brine za dobrobit psa. Da se let nastavio do Toronta, vrlo verovatno je da bi život psa bio ugrožen, između ostalog rekli su u saopštenju za javnost ovog avio-prevoznika.

Ovaj problem je ustanovljen kada se let nalazio iznad Atlantika, a pilot je tada odlučio da ne želi da psa dovodi u opasnost. Ovaj heroj doneo je odluku da avion sa 232 putnika prinudno spusti u Frankfurt. Plan je bio da Simba svoj put do Toronta nastavi drugim avionom.

Moj pas meni znači kao rođeno dete. On mi je bukvalno sve, rekao je vidno uzbuđeni  vlasnik psa, kada su se ponovo našli na aerodromu u Torontu.

Pročitajte još:

PAS HEROJ SRBIJE: Probudio stanare i spasao 120 života od požara!

Ekspert na polju avijacije, Fil Darbi, za svetske medije, izjavio je da smatra da je pilot doneo ispravnu odluku bez obzira dodatne troškove od preko 10.000 dolara i činjenicu da je let kasnio nešto više od sat vremena. On je još dodao da bi pri takvim spoljnim temperaturama na velikoj visini, sigurno došlo do smrzavanja psa. A na kraju krajeva- pilot je odgovoran za svačiji život, i ljudski i pseći.

Mi možemo samo da kažemo jedno veliko BRAVOOO. I da potvrdimo – svačiji život se računa.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPODRŽI I PODELI AKCIJU: U petak okupljanje uz moto – „Za Srbiju bez krzna“!
Sledeći tekstDA SE ZNA: 11 studija koje potvrđuju pozitivan efekat ljubimaca na zdravlje ljudi

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime