Naslovna VESTI PODRŽI I PODELI AKCIJU: U petak okupljanje uz moto – „Za Srbiju...

PODRŽI I PODELI AKCIJU: U petak okupljanje uz moto – „Za Srbiju bez krzna“!

2
Za Srbiju bez krzna petface

Za Srbiju bez krzna! Ostavite krzno životinjama! Kameno doba je odavno prošlo! – ovako su pojedinci podržali aktiviste u borbi protiv ubijanja životinja zarad krzna!

Naime, U petak 27. novembra, u organizaciji Udruženja za zaštitu i prava životinja „Sloboda za životinje“ obeležiće se Dan protiv krzna (Fur Free Fridau – petak slobodan od krzna).

Pročitajte još:
KRAJ: Zabrana gajenja kuna zbog proizvodnje krzna!

– Naši aktivisti će u crvenim jaknama, maskama i sa plakatima u rukama sa motoom „Za Srbiju bez krzna“ stajati na tramvajskim stanicama broja 7, počevši od stanice Vukov Spomenik do Ustaničke. Obeležavanje će trajati od 11h do 14h, napisali su na EVENTU volonteri ovog Udruženja i pozvali sve da im sepridruže.

Za Srbiju bez krzna petface

– Pozivamo vas da objavljivanjem svojih stavova, komentara i fotografija na kojim će se videti jasna poruka, podržite primenu članova protiv uzgoja životinja radi krzna, postojećeg Zakona o dobrobiti životinja Srbije. Izjasnite se za to da postojeći članovi Zakona o dobrobiti životinja koji zabranjuju uzgoj životinja radi krzna ostane na snazi, objasnili su svoju nameru!

Pročitajte još:
BRAVO: „Hugo Boss“ prestaje da koristi i prodaje životinjsko krzno!

Iako Zakon iz 2009. godine jasno precizira šta je ZABRANJENO u vezi sa uzgojem životinja zarad krzna, pojedine interesne grupe pokušavaju da „obore“ ovaj zakon!

Za Srbiju bez krzna petface

– Interesne grupe uzgajivača činčila pokušavaju u Srbiji oboriti ovaj zakon preko pritiska na Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede i Upravu za veterinu. Zakon o zabrani uzgoja životinja radi krzna je na snazi i u okolnim zemljama. U Srbiji pokušavaju da ovu prljavu industriju ozakone. Nemojmo to dozvoliti, napisali su oni!

Podsetimo, svake godine 75 miliona životinja pati i umire zbog trgovine krznom za proizvodnju bundi, okovratnika, ili ukrasa na odeći. Industrija krzna izaziva i ekološke štete jer se za štavljenja koriste opasne hemikalije od kojih su neke kancerogene a takođe se koriste i ogromne količine vode. Za izradu krznenih odevnih predmeta koristi se deset puta više prirodnih resursa nego kod proizvodnje sa neživotinjskim materijalima.

PODRŽITE!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.