Naslovna VESTI PSI Šta treba da znate pre nego što odvedete psa na PLAŽU!

Šta treba da znate pre nego što odvedete psa na PLAŽU!

0
plažu petface

Ne postoji ništa bolje nego kada se tokom vrelih letnjih dana zaputite na plažu. Međutim, ako želite da podelite sunce, pesak i surfovanje sa svojim krznenim prijateljem, biće potrebno malo više planiranja.

Jedan od najčešćih problema koji se javlja jeste toplotni udar kod pasa koji nisu navikli na to da provode toliko vremena na plaži i visokim temperaturama. Poznavanje znakova toplotnog udara kao što su ubrzano disanje, baljenje i povraćanje, ključno je kada provodite vreme napolju.

plažu petfaceVisoke temperature nisu jedina stvar o kojima treba da brinete pre nego što se zaputite na obalu. Još jedna od stavki jeste da proverite da li je dopušteno dovesti psa na određenu plažu. Takođe, čak i kada su plaže pet friendly, često postoji različiti set pravila. Da li pas može da bude pušten ili bi trebalo da je na povocu, da li sme da se igra u vodi i slično.

Pročitajte još:
HIT: Fotografija spasilaca iz Poreča osvojila Internet!

Takođe, od izuzetnog je značaja da sa sobom imate činiju i dosta hladne vode kako bi vaša kuca ostala hidrirana. Ako se igrate na plaži, pazite da se pas ne premori i redovno pravite pauze za vodu.

Još jedna stvar na koju treba da obratite pažnju jeste da zaštitite kožu svog ljubimca. Obratite pažnju da pas provodi što je više vremena moguće u hladu i pod suncobranom. Isto tako postoje i kreme sa zaštitnim faktorom za pse kojom bi trebalo da namažete najosetljivije delove tela kao što su vrhovi ušiju, nosa i stomaka.

plažu petfaceOno sa čim neki vlasnici moraju da se suoče jeste i to da nisu svi psi „dobri“ sa vodom kao što su buldozi i mopsevi. Ako ćete već puštati psa da ulazi u vodu, vodite računa da zna da pliva. Nikako ga ne puštajte u vodu ukoliko su talasi veliki i ukoliko je velika gužva u vodi.

Pročitajte još:
Kampanja UDOMLJAVANJE JE FORA: Na more ili u planine sa psom – zabavnije je!

Vlasnici bi trebalo u svakom trenutku da motre na svog ljubimca kako ne bi pojeo nešto što ne treba, naročito pesak. Može se stvoriti bolkada u crevima ukoliko se pojede velika količina peska. Ponesite na plažu njegovu hranu i poslasticu u slučaju da posegne za nečim nedozvoljenim.

Naravno, kada se vratite sa plaže, ne zaboravite da okupate svog mezimca kako biste skinuli svu nečistoću sa njega.

Uz malo strpljenja i ove korake, još danas možete uživati u nekoj hladnoj vodi 😉

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUVEK SMO SE PITALI KAKO I KOLIKO: Kalkulator psećih godina – pred vama!
Sledeći tekstOBOŽAVAMO IH: Još jedna pesma posvećena PSU, pit bulu, postala HIT!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime