Naslovna VESTI PSI PONIŠTENA ODLUKA: Psi u Prihvatilištu u Kraljevu se NEĆE UBIJATI!

PONIŠTENA ODLUKA: Psi u Prihvatilištu u Kraljevu se NEĆE UBIJATI!

1
pobeda petface

Ovo je naša zajednička POBEDA! Pobeda svih onih koji su se svakog dana borili, potpisivali peticiju, šerovali, slali žalbe,.. Juče je na sednici Grada Kraljeva PONIŠTENA odluka kojom se „napušteni i ničiji psi i mačke „ustupaju“ naučno-istraživačkim ustanovama, odnosno mogu biti uništeni savremenim metodama na human način“.

KRALJEVO: „Danas je MOJ GRAD izglasao da se PSI u Prihvatilištima ubijaju“!

Odbornici gradske skupštine na jučerašnjoj sednici usvojili su predlog opozicionog Lokalnog fronta kojim je izmenjen sporni deo Odluke o uslovima i načinu držanja domaćih životinja.

pobeda petface

-Greška je ispravljena: 15 dana nakon što su odbornici u Kraljevu usvojili odluku da životinje bez vlasnika ili one koje vlasnici ne preuzmu iz privremenog prihvatilišta mogu biti ustupljene naučno-istraživačkim ustanovama, odnosno “mogu biti uništene savremenim metodama na human način”, večeras je većina glasala za amandman odborničke grupe Lokalni front. U izmenjenom delu odluke sada se navodi da „takva životinja može biti ustupljena naučno-istraživačkoj i drugim sličnim ustanovama ili biti ustupljena (udomljena) pravnom ili fizičkom licu, odnosno može biti lišena života u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja. Ispravili smo grešku ove vlasti koja je htela neke naše sugrađane da prepusti uklanjanju. Front šišanih, čupavih, lajavih, kočopernih ide dalje! Hvala svim udruženjima i pojedincima koji su pomogli nama i u skupštini i na ulici da zajedno pomognemo njima, naveli su iz Lokalnog fronta.

MI SMO NJIHOV GLAS: Potpiši PETICIJU protiv ubijanja pasa u Kraljevu!

Protiv prethodne odluke pobunila su se mnogobrojna udruženja i ljubitelji životinja širom Srbije, tvrdeći da ova odluka nije ustavna, jer „direktno krši postojeći zakon“. Dan po usvajanju skupštinske odluke, Gradskoj upravi u Kraljevu, Organizacija za prava i zaštitu životinja Kruševac – ORPAK iz Kruševca i Društvo za zaštitu životinja „SPASKE“ Kraljevo, podneli su inicijativu za izmenu odluke.

pobeda petface

Danas je za naš portal govorila i Danijel,a predsdnica ovog kraljevačkog Udruženja.

-Ovo je bila naša revolucija, naša borba za šapice. Mi smo bili njihov glas svih ovih dana. Mi smo, svi zajedno, pobedili za njih. Zajedno možemo puno toga. Beskrajno hvala svima koji su učestvovali, potpisali, pridružili se, apelovali…20.000 ljudi iz svih delova Srbije i sveta je potpisalo peticiju. Stotine mejlova je upućeno. Dopisi iz svih udruženja. Šta reći sem BRAVO, NEKA ZNAJU DA NAS IMA I DA SMO SLOŽNI KADA SU U PITANJU ŠAPICE, kaže nam Danijela!

DIVNOOOOO, i mi se zahvaljujemo SVIMA koji su svakodnevno šerovali naše tekstove i molbe, PODRŠKA KRALJEVU!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSTRAVIČNO NASILJE U PANČEVU: Mačka pretučena i obešena o štrik za veš!
Sledeći tekstKAKAV RADNIK! Pas Džekson je omiljeni radnik u POŠTI!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime