Naslovna VESTI PODRŽIMO PRIJATELJE: Insektori tužili Udruženje „Prijatelji životinja“ zbog „duševnih boli“!

PODRŽIMO PRIJATELJE: Insektori tužili Udruženje „Prijatelji životinja“ zbog „duševnih boli“!

0
gradjani protiv vlasti petface

„Veterinarski inspektori Miljenko Jurjević, Marica Cikojevič i Ljerka Fučkala tužili su Udruženje „Prijatelji životinja“, a ako se pitate Zašto – Zbog duševnih boli“, ovako je glasio početak poruke koju smo dobili. Naime, udružena Udruženja i Prihvatilišta širom Hrvatske ali i Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore,.. apelovala su da pružimo podršku predsedniku „Prijatelja životinja“ – Luki Omanu – jer je kako kažu „napad na Udruženje napad na sve nas koji se borimo za dobrobit životinja“.
Veterinarska inspekcija podigla je tužbu protiv „Prijatelja životinja“, tražeći da im isplati 150 tisuća kuna ( preko 2 miliona dinara ) zbog duševnih boli koje su doživeli zbog javnih objava Udruženja. „Prijatelji životinja“ oglasili su se i kažu da je tužba apsurdna, jer su državne službe protiv istih veterinarskih službenika pokrenule kazneni postupak.
gradjani protiv vlasti petface
„Nastavak je to slučaja bjesnoće koji se dogodio u lipnju 2012. kada su veterinarski inspektori usmrtili 46 zdravih životinja u Gradskom skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu, skloništu udruge Noina Arka i kod udomitelja. Niti jedna od usmrćenih životinja nije pokazivala kliničke znakove bjesnoće, a nalazi Hrvatskog veterinarskog instituta potvrdili su da ni jedna životinja nije bila zaražena“, piše u saopštenju Udruženja.
Prema njihovim rečima, „veterinarski inspektori i ostali veterinarski službenici ulazili su u domove građana, kršili njihova ustavna prava, koristeći se i lažnim najavama razloga dolaska, zastrašivanjem i pretnjama. Usmrćivali su i vakcinisane i nevakcinisane pse pred uplakanim i šokiranim udomiteljima i njihovom decom ili ih odvodili sa sobom“.
„Molimo vas podržite Luku Omana i Prijatelje životinja u njihovoj borbi, ne dozvolimo da korupcija pobedi. Vičite i budite glasni“, napisali su.
Podršku možete pružiti šerovajem vesti i ostavljanjem komentara na njihovoj Facebook stranici Okupljanje građana.

Foto: Facebook

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOPREZNO: Selidba je i za vašeg ljubimca stres!
Sledeći tekstVerovanje: Kalcijum drži uši psa uspravno – tačno ili ne?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime