Naslovna VESTI Neki bi rekli da NEMA razlike: Ove RASE po ponašanju podsećaju na...

Neki bi rekli da NEMA razlike: Ove RASE po ponašanju podsećaju na MAČKE!

0

Psi i mačke razlikuju se po mnogo čemu – izgledu, karakteru, ponašanju, navikama, odnosu prema vlasniku. Neki bi rekli da su te razlike nepomirljive.

Ipak, stručnjaci tvrde da postoje rase koje po mnogim karakteristikama, prvenstveno po ponašanju, podsećaju na mačke. Pogledajte o kojim je pasminama reč.

KUPILI SU ŠTENE A ONO JE POSLE 12 SATI UGINULO! Otac otkrio STRAŠNU PREVARU!

Šiba inu

Ova rasa danas je jedna od najpopularnijih u svetu, a dolazi iz Japana. Dobar je kućni ljubimac, a njegova najveća prednost je to što drži do čistoće i urednosti. Živahan je i uvek na oprezu. Čak i kada spava, neće mu promaći ni najmanji šum. Baš kao Japanci, ali i kao mačke, ovi psu su nepoverljivi prema strancima, dok prema poznanicima gaje veliko poštovanje.

Ovaj pas je veoma čist. Čistoću održava baš kao mačka. Zato je cenjen kao kućni pas, kako u središnjoj Africi, svojoj zemlji porekla, tako i u Evropi i SAD-u. Zanimljivo je da psi ove rase ne laju. Miran i pomalo umišljen pas koji voli samo svog vlasnika.

U ZEMLJU BI PROPAO DA MOŽE! Pas polomio ventilator – a kada je došao vlasnik… (VIDEO)

Mađarska vižla

Iako je poznata kao lovački pas, mađarska vižla ima jednu karakterističnu osobinu – kada je vlasnik ignoriše ili joj iz nekog razloga ne poklanja dovoljno pažnje, vižle mogu biti ljutite i “kazniti” vlasnika. Baš kao i mačke! Takođe, velika je maza pa će uživati kada se sklupča pored vas.

Pudla

Mala, srednja ili velika pudla, nije važno, sve imaju zajedničku osobinu s mačkama. Kada jednom kroče u vaš dom, pudle su, baš kao i mačke, dominantni gospodari tog prostora. Baš kao i mađarska vižla, ne vole kada nisu u centru pažnje pa se potrudite da ih ne naljutite.

Škotski ovčar

Ovaj pas često menja raspoloženja. Čas je miran, pospan i drag, a već sledećeg trena se pretvara u psa od akcije. Ono što ga povezuje s mačkama jeste i zanimljiva osobina da je u društvu nepoznatih ljudi stidljiv i krije se između nogu vlasnika, dok se u društvu prijatelja oseća sigurno.

Whippet – mali engleski hrt

Ovaj energičan i aktivan pas koji obožava da trči dobro se prilagodio i životu u stanu. Radostan je i umiljat, inteligentan i veran. Ali, ovo je vrlo tiha rasa. Iako pomalo stidljiv i često samostalan kao mačka, vrlo je vezan za svog vlasnika. Njegovo poverenje morate zaslužiti.

Mali italijanski hrt

Mnogi kažu da je ovaj pas idealan kućni ljubimac. Mali italijanski hrt je veran, živahan, razigran i veseo kada je pored svog vlasnika. Vrlo je oprezan i rezervisan s osobama koje ne poznaje. Graciozan i okretan. Baš kao i mace, ovi hrtovi imaju izražen nagon za lovom i plenom pa se ne preporučuje da budu u blizini drugih sitnih životinja poput ptica.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.