Naslovna VESTI MAČKE POŽAREVAC: Muškarac pucao u mačku – pogodio devojčicu!

POŽAREVAC: Muškarac pucao u mačku – pogodio devojčicu!

0
Pucao u mačku pogodio devojčicu

Vest koja šokira sve dolazi iz Požarevca. Muškarac star 66 godina želeo je da ubije mačku pucnjem iz vazdušne puške. U još nerazjanjenim okolnostima ipaljena dijabola je pogodila devojčicu staru 9 godina.

Policija u Požarevcu je podnela krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilažtva protiv ovog muškarca zbog sumnje da je počinio delo izazivnje opšte opasnosti. Za pohvalu, ali…

Pucao u mačku pogodio devojčicu

Zašto „ali“? Ima mnogo razloga. Pre svega, ovakvo delo jeste stravično jer je dovelo do povrede deteta ali zašto policija nije podnela prijavu za još jedno krivično delo? Naime ovaj čovek je imao nameru da ubije mačku. Krivičnim zakonom RS, član 269 zabranjeno je ubijati životinje, Zakonom o dobrobiti član 7 tačke 3 i 31 zabranjeno je ubijati životinje/osim u slučajevima predviđenim Zakonom/i loviti napuštene i izgubljene kućne ljubimce. Dakle, da li ovakvo postupanje policije i tužilaštva znači da je pokuša ubijanja ove mačke dozvoljen, a da je „greh“ osumnjičenog jedino u tome što nije bio dovoljno precizan pa je pogodio devojčicu?

Pročitajte i ovo: ZATO ŠTO NEMA ZAKONA: Bez stida i srama, ladno izbacile mačiće na ulicue

Nebrojeno puta smo pisali o pokušajima pa i o uspelim ubijanjima životinja na najrazličitije načine. O maltretiranjima i mučenjima. Uvek smo upozoravali da nadležne institucije moraju da budu efikasnije i da donose mnogo strožije kazne za počinioce takvih dela kako bi se stavilo do znanja da se ovakvo ponašanje neće tolerisati. Toliko smo puta upozoravali da svako nekažnjeno ili blago kažnjeno delo doprinosi eskalaciji nasilja. Stalno smo upozoravali da će u nekom trenutku umesto „samo“ životinja početi da stradaju ljudi, a posebno deca.

Da li će tužilaštvo i sud u ovom slučaju poslati pravu poruku? Mučenje i ubijanje životinja je zločin koji treba zaustaviti doslovno sprovodeći zakone ove države. Ili će i ovo biti samo jedan slučaj iz crne hronike bez zadovoljavajućeg i pravednog epiloga?

Izvor: objektiv.rs

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEČUVENO: Aviokompanija se ograđuje od odgovornosti nakon što je ženi pas UGINUO tokom leta
Sledeći tekstPONUDA ŽIVOTA: Želite li da budete DOGOBATLER?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime